Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Pažnja, pažnja, štreberi! Ukoliko volite da čitate i posebno mesto u vašem srcu, kao i u vašem domu zauzima polica sa knjigama, postoji način i da one postanu deo vašeg venčanja.

Celokupna tema vašeg venčanja mogu biti knjige i sva dekoracija, od cvetnih aranžmana, preko brojeva koji obeležavaju stolove, kartica sa imenima i slično, mogu biti napravljeni od knjiga.

Centralni ukras na stolu, nikako neće ostati neprimećen ukoliko to bude izdubljena stara knjiga u koju ćete bukvalno posaditi kaktuse ili neko drugo cveće.

Izgledaće kao neka knjiga iz filmova epske fantastike koja će odlično izgledati u kombinaciji sa starinskim stolnjacima i drugim ukrasima u sličnom stilu.

Jedna od mogućnosti je i starinski kavez za ptice koji će stajati na stolu na početku sale i služiti kao kutija u koju bi vaši gosti mogli da ubacuju čestitke.

Vintage Library and Book Themed Literary Wedding Brooklyn New York 161 1 Venčanje iz snova: Dekoracija od knjiga

Pored njega možete staviti i simpatične kartice u raznim bojama kao i olovke, pa neki gosti koji možda nisu stigli da napišu čestitku, mogu ovom prilikom zapisati želje i savete za srećan brak i ubaciti u kavez.

U duhu cele vintidž-štreberske teme, biće i stare pisaće mašine i foto-aparati. Gostima će sigurno biti zabavno da se fotografišu starim polaroid foto-aparatima. Mogli biste da smestite i knjigu u koju mogu zalepiti te fotografije i pored upisati neke utiske sa venčanja. Sigurno da će svima biti zabavno da prelistaju ovakvu knjigu nakon nekoliko godina.

Ukoliko ne znate gde da kupite stare aparate i mašinu za kucanje, posetite obližnji buvljak, vintidž prodavnicu ili potražite na internetu.

Vintage Library and Book Themed Literary Wedding Brooklyn New York 171 Venčanje iz snova: Dekoracija od knjiga

Na svaki sto stavite kartice sa brojem, kako bi ljudi lakše pronašli svoje mesto. Njih lako možete napraviti od kartona i brojeve ispisati olovkom ili crnom hemijskom.

Vintage Library and Book Themed Literary Wedding Brooklyn New York 7 Venčanje iz snova: Dekoracija od knjiga

Bilo bi dobro i da dodate meni koji će biti odštampan na sličnim kartonima, nekim starinskim fontom, tako da podseća na stranice neke knjige.

Naravno, dekoracija ne bi bila potpuna bez cveća. Kako bi i ono dobilo kul, starinski izgled, umesto u vazu stavite ga u starinske flaše. Potražite staklene flaše na tavanu ili u podrumu, a ukoliko ih pak nemate, kupite ih takođe na buvljaku.

Kada birate cveće, možete odabrati i više vrsta, jedino o čemu bi trebalo voditi računa je da budu u sličnim tonovima. Pastelne boje su najbolji izbor kada je ova tema venčanja u pitanju.

Vintage Library and Book Themed Literary Wedding Brooklyn New York 5 Venčanje iz snova: Dekoracija od knjiga

Na kraju, možete napraviti i papirne cvetove, koristeći stranice knjiga koje ste izdubili kako biste u njih posadili cveće. Jednostavno presavijte stranice u obliku cveta ili ako mislite da je to komplikovano, isecite makazama željeni oblik.

Vintage Library and Book Themed Literary Wedding Brooklyn New York 111 Venčanje iz snova: Dekoracija od knjiga

Lenka Gatić

Editors choice