Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zanimljiv bidermajer može značajno da upotpuni vaš izgled na venčanju. Jednostavna bela haljina koja nema mnogo detalja, zablistaće ukoliko uz nju ponesete buket od raznobojnog prirodnog cveća. Takav buket često ne možete naći tako da ne košta celo bogatstvo, a da izgleda onako kako ste oduvek maštali.

Međutim, to ne treba da vas sekira, jer vi to možete napraviti i sami.

Sve što vam je potrebno je ukrasna traka, ukrasna žica koja će biti potpora slabašnim drškama cvetova, kao i kragna za buket ukoliko ćete to uopšte koristiti.

Kada je ovakav buket u pitanju, važno je da vam bude lako da ga držite i nosite, kao i to da bude odgovarajuće veličine.

Kada držite bidermajer obema rukama, tako da one budu spuštene, buket nikako ne bi trebalo da bude veći i viši od vašeg struka. Provežbajte sa različitim buketima ispred ogledala, tako da odredite idealnu veličinu.

Cveće takođe treba da bude u skladu sa vašom haljinom, oblikom tela i visinom. Sitne mlade bi trebalo da nose isključivo male bukete.

Kada je reč o vrsti cveća birajte je u skladu sa sezonom i mestom održavanja ceremonije.

Zapamtite da je bidermajer samo veća verzija kićanki, odnosno da cveće kojim ukrašavate ruke i revere gostiju treba da bude ako ne iste vrste, bar iste boje kao i mladin buket. Naravno, ako planirate da bacate bidermajer, napravite još jedan, rezervni buket koji ćete nositi kasnije.

44 Uradi sam(a): Kako da napraviš buket

Upuststvo:

Ako koristite prirodno cveće, važno je da cvetove prvo umočite u tečnost koja će omogućiti biljkama da duže ostanu čitave i ne venu.

Nakon toga, poređajte buket i obmotajte stabljike celom dužinom. Podrazumeva se da traka kojom obavijate cveće unutra sadrži žicu, kako se ne bi lomilo.

Kada to uradite isecite stabljike na željenu dužinu.

Ukrasna traka mora da prekrije žice kojima ste učvrstili stabljike. Odozgo do dole obmotajte i napravite lepu dršku. Morate voditi računa o tome da nema nikakvih neravnina i da nikako ne štrči ni stabljika, a kamoli žica.

To ćete uraditi tako što ćete na dnu drške zalepiti jedan kraj ukrasne trake, a onda čvrsto i ravnomerno obmotavati traku ka gore. Zalepite i gornji deo i odsecite višak.

Ukoliko želite da dodate još neke detalje poput mašni ili visećih traka, takođe ih zalepite, pritom najbolje koristeći pištolj za lepak.

Lenka Gatić

Editors choice