Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Izložba čudesnih šešira, fascinatora i cipela “Od glave do potpetice: Ars” biće otvorena 12. decembra 2014. u 20h, u Čika Ljubinoj ulici 7/1/4 u Beogradu.

Eksponati: Šeširi-skulpture, bajkoviti fascinatori, vickaste cipele i ukrasi “virtuoznih” autora koji žele da podstaknu na usavršavanje osećaja za estetiku i pozitivnu kulturu življenja.
Autori eksponata su : Tina Bukumirović, Dragan Smiljanić-Blackbirdfield, Milica Bućan-Mia Novak, Milena Hrastnik-Milenika Shoes-Deva Ars, M&M Magic Studio.

Pozivnica1 Od glave do potpetice: Ars

Neko umetnost donosi na svet, neko se umetnosti divi, neko umetnost nosi na sebi i sa njome se poistovećuje. Traganje za umetnošću i lepim u drugima, oko sebe, u sebi, na sebi, recept je za sreću. Umetnost se često ogleda u ogledalima mode. A moda se voli kao lepota, umetnost, kultura življenja. Umetnost, kultura, lepota potekli su iz srca običnih ljudi neopterećenih materijalizmom kao dar za sve one ljude koji teže da se rasterete bremena obezličenih, nedugovečnih lica modernog društva.

Svet šešira-skulptura nastao je iz traganja za mnoštvom lepih svetova pozorišta i filma koje je kao kostimograf izgradila umetnica Tina Bukumirović, i to na temeljima inspiracije potekle iz zaboravljenih istorijskih razdoblja. Inspiracija je ponikla sa motiva nevestinskih kapa – oglavlja Srpkinja XIX veka da bi se pretočila u savremene krojeve u ekscentričnoj kombinaciji sa svilom, čipkom, biserima, papirom, filigranom. Radovi isijavaju beskrajnom maštovitošću i dubokim umećem komponovanja finih vezova, hrabrih prevoja i intrigantne ornamentistike.

Svet Blackbirdfield fascinatora oživljen kroz stvaralačke manifestacije mašte Dragana Smiljanića, koji tako verodostojno može da simulira život u svom bogatstvu boja, a čak i živost raritetnih ptica koju prati egzotični zov zavodljivosti. Svojim linijama, koje opipavaju teško dostižne ili teško dokučive granice ženske lepote, ako one uopšte postoje, autor stvara fascinirajuću atmosferu otmenosti i elegancije koju teži da približi svakoj ženi u toj meri da postane njeno jedinstveno obeležje.

Svet mističnih Mia Novak fascinatora plod su inspiracije Milice Bućan potekle sa post-renesansnih dvorova kao i sa tajnih stecišta čarlstona i šik elegancije 20-ih godina XIX veka. Mia Novak minicilindri svojim maštovitim i živopisnim ornamentima izmamljuju na lice one najfinije, a ponekad i “aristokratske” izraze ženske lepote. Svojim “romantičnim intelektualizmom”, intrigantnim, smelim, elegantnim linijama mame poglede divljenja, duboke naklone, pa čak i uzdahe…

Svet studija Deva Ars, domaćina upečatljivih cipelica MilenikaShoes osmišljenih tako da svojim čudnovatim i egzotičnim spojevima boja, geometrizovanim linijama, ljupkim konturama unesu svežinu i trunku kreativnog haosa u duboko more jednoličnosti i sivog asfalta koji nas okružuje. One u sebi nose moć transformacije čoveka iz “jednog u nizu” u “jedinog u nizu”. Oh, taj slatki novi stil ili Dolce Stil Nuovo.

Svet “magičnih magnetičnih” ukrasa sa potpisom kreativnog dueta M&M Magic koji svaki plod mašte može pretvoriti u umetnost za poneti – na magnetu. Njihovi začini na izložbi, koja kroz umetnost nudi recepte za sreću, su nesvakidašnje, romantične minijature šešira i cipela izrađenih od od modernih materijala – klirita/pleksiglasa, u vickastom spoju tradicionalnog i inovativnog.

Izložba je otvorena od 12. do 24. decembra 2014. godine svakim danom od 13 do 21h, osim nedeljom.

Pokrovitelj izložbe: nesvakidašnji salon Didier
Sponzor izložbe: Vinarija Stemina

Editors choice