Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

U cvećarama imate preko cele godine veliki izbor divnog i mirišljavog cveća, a lepo je upotrebiti i sezonsko cveće za dekoracije i cvetne aranžmane. Zumbul će divno izgledati i širiti miomiris iz malih vaza na svakom stolu, lale takođe fantastično mirišu i izgledaju otmeno, ruže su uvek aktuelne i sa njima nikada nećete pogrešiti. Vrste cveća možete mešati, praviti velike bukete i bujne cvetne aranžmane, ako je to u skladu sa načinom na koji su gosti smešteni – jer velike vaze sa visokim cvećem nisu dobar izbor za sredinu stola za kojim gosti sede jedan nasuprot drugom i ne mogu da se vide, ali su dobre za sredinu velikih okruglih stolova, ili za uglove i udubljenja.

Vaš bidermajer može biti usklađen sa ostalom cvetnom dekoracijom, ali i ne mora, izbor je vaš. U odluci da li želite mirišljavo, šareno cveće, vedre ili elegantne dekoracije i otmene egzotične cvetove, možda može da vam pomogne ovaj spisk najpopularnijeg cveća za venčanja.

Ruže

Na prvom mestu su, naravno, ruže – njihova simbolika je poznata i cenjena od davnina, ruže su simbol ljubavi i lepote i ima ih u mnogim bajkama i pesmama. Ima ih u mnogo boja i dostupne su tokom cele godine, a za venčanja se često koriste hibridne čajne ruže i sitne baštenske ruže. Možete kombinovati različite boje i vrste ruža, a možete odabrati boju koja će dominirati (bele, bledo roze, crvene, narandžaste) i prema toj preovlađujućoj boji opredeliti ostatak dekora.

Lale

Ovaj cvet potiče iz Persije, iako ga u savremeno doba povezujemo sa Holandijom, zemljom lala. Lale simbolizuju večnu ljubav i sreću i odličan su izbor. Njihov miris je divan i nije naporan, ima ih u fantastičnim bojama, nijansama i prelivima, a ima i raznih vrsta – najčešće su holandske, francuske i prugaste lale, a vi možete birati one sitnije sa kraćim drškama, od kojih možete praviti bujnije i neformalnije bukete i aranžmane, ili one sa krupnim cvetovima i dugim drškama, koje možete staviti u viskoke i uske vaze za samo jedan cvet (mada je lepše kad ima bar tri krupna cveta u vazi).

Kale

Kale su veoma elegantne i vrlo cenjene, one su jedinstvene i veličanstvene, ističu se i izdvajaju među cvetovima i uglavnom ćete naići na dve vrste – one sa dugom i glatkom stabljikom i krupnim cvetom, koji će divno izgledati u visokim i otmenim buketima i aranžamanima (ili pojedinačno, u uskoj vazi), i one minijaturne, koje su pogodne za otmen i specifičan bidermajer.

Editors choice