Dekoracija stolova za vašu zabavu nakon venčanja, izazov je za vašu kreativnost i daje poseban ton čitavoj atmosferi. Trebalo bi da znate raspored gostiju, odnosno da imate plan gde će ko sedeti, što vam omogućava da zamislite kako će sala izgledati kad bude puna i daje vam neke zanimljive smernice – možete štampati, ispisati ili naslikati kartice sa imenima i tako odrediti gde ko sedi. Time ćete omogućiti gostima da se snađu bez dileme i gužve, a vi ćete imati bolju orijentaciju. Osim toga, kartice mogu da budu u duhu dekoracije koju ste odabrali i da postanu lepa uspomena za goste – mali personalizovani poklon, sa toplom porukom za svakog gosta, uz njegovo ime. Možete biti maštoviti i originalni i sigurni da će vaši gosti pamtiti vaš dan.

Oblik stolova je bitan

Pri odabiru sale obratite pažnju na oblik stolova i prema broju gostiju i potrebnom prostoru za igru, odlučite da li ćete spajati stolove – pravougaoni ili kvadratni stolovi se mogu spojiti u duže ili kraće nizove, kako vam već više odgovara. Ukoliko su stolovi okrugli odredite koliko osoba može komotno da sedi, a da se ne gura i prilagodite dekoraciju obliku i rasporedu stolova. Ukoliko gosti sede jedni prema drugima, dekoracija na sredini stola (u nizu, ili u centru, zavisno od toga da li su stolovi spojeni, ili je u pitanju veći, okrugli sto) ne treba da bude suviše visoka da se ne bi stvarao utisak distance i barijere između gostiju. Možda visoka vaza sa duguljastim stabljikama i zelenilom izgleda otmeno (ili piramida od voća, visoki svaćnjaci, ili sve to zajedno) ali ako gosti ne mogu da razgovaraju i moraju da izviruju pored dekoracije da bi se videli, to nije baš najbolji izbor. Dakle, ako dekoracija zauzima sredinu stolova za kojima se sedi sa obe strane, ili okolo, odaberite nenametljive i niske ukrase, koji ne stvaraju gužvu na stolu i koje gosti neće morati da pomeraju, da bi im bilo komotno.

Vaš adut su – salvete

Veliki je izbor elegantnih, jednobojnih ili šarenih papirnih salveta i one treba ili da se ističu bojom i oblikom i stvaraju kontrast (beli tanjiri i čaršavi, crvene, zelene, tamno plave salvete – možda za svakim stolom u jednoj boji) i mogu da se slože u neobične i maštovite oblike. Salvete su dovoljno zanimljive i kad samo leže pored tanjira, ali posebno je lepo ako su presavijene i predstavljaju neku figuru, u stilu origamija, ili imaju raskošan oblik lepeze ili cveta, ako stoje uspravno na tanjiru, ili se nalaze u čaši.

Comments