Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Kada bi mlade bile nagrađivane za svoje venčanice, dobitnica olimpijskog srebra, Džema Gibons (Gemma Gibbons) bi verovatno osvojila zlatnu medalju za haljinu koju je nosila kada se venčavala sa svojim kolegom sportistom, gospodinom Bartonom.

Nagrada bi bila sasvim opravdana pošto su dvadesetšestogodišnju sportistkinju pratili uzdasi dok se kretala prolazom do oltara obučena u Lilijan Dabić (Lilian Dabic) kreaciju, a venčanje je organizovano pod kamenim svodom stare pećine u Edinburgu.

Sa srcolikim izrezom i nekoliko slojeva svile preko bež francuske čipke, satenski pojas u predelu grudi i još uz to tri-četvrt čipkani bolero rukavi, Džemina veoma ženstvena venčanica boje slonovače je bila pun pogodak.

„Prvo sam isprobala haljinu nakon što smo se verili,“ kaže Džema, koju je suprug zaprosio u njegovom rodnom Edinburgu, gde sada par živi, a veridba se odigrala na novogodišnje veče.

“Planirali smo da se venčamo tek od sledećeg oktobra , tako da sam računala da imam i više nego dovoljno vremena da donesem odluku. Izbor venčanice je važan za svaku buduću mladu i želela sam da bude savršena. Tako kada me je moja rođaka Džordžija posetila u Edinburgu, odlučile smo da pogledamo par haljina, da istražimo kakvi stilovi su aktuelni na tržištu i šta je sve dostupno.“

slika gemma Gemma Gibbons: U čemu je tajna njene savršene venčanice

Džema sa suprugom. Interesantno, stilizovano, elegantno…

Džemina prva stanica je bio ekskluzivni butik venčanica “La Novia” u Kvin stritu (Queesn Street), Edinburg.

“Obukla sam oko pet haljina ali nijedna me nije posebno oduševila”, priseća se ona- “Baš smo se spremale da izađemo i pomoćnik me je pitao da isprobam venčanicu koja je još bila na šivenju. Istog trenutka kada sam sebe ugledala u ogledalu, znala sam da je to ona prava.”

Dizajnirana od strane vlasnice “La Novie”, po poreklu Hrvatice Lilijan Dabić, haljina koja je inspirisana starijom modom, trebala je biti dostupna mnogo ranije nego što se prvobitno očekivalo. To je zbog toga što je mlada prilikom treninga povredila zglob i to nekoliko meseci nakon veridbe, pa je par odlučio da iskoristi priliku Džeminog odsustvovanja sa džudo takmičenja u roku od osamnaest meseci.

“Na moju sreću, haljina je bila spremna taman na vreme za venčanje”, kaže Džema, koja je na krojačke dorade haljine vodila svoju koleginicu džudistkinju, Keli Edvards (Kelly Edwards).

Na veliki dan, Džema je ukrasila celokupni izgled parom bež cipela sa niskom petom koje je kupila u BHSu i dodala je broš u obliku srebrnog srca kao podršku Laboratoriji za istraživanje malignih oboljenja u Londonu i nije ga skidala tokom cele proslave. Njena majka Džanet (Jeanette) je preminula od posledica leukemije kada je Džemi bilo samo sedamnaest godina.

Što se tiče običaja da treba nositi “nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno i nešto plavo”, ispratila ga je sa novom venčanicom, donji veš je bio plave boje i u jednu od svojih cipela je ubacila novčić od šest penija koje je pozajmila od svoje rođake Luiz (Louise).

Najvredniji detalj od svih je bio i od najvećeg emotivnog značaja – prsten koji je poklonila svojoj majci Džanet pre nego što je preminula u svojoj četrdeset devetoj godini.

“Tako me je ponovo približio njoj i osećala sam tu povezanost tokom čitavog dana,” rekla je Džema.

“Kao džudistkinja stalno učestvujem na takmičenjima i nemam dosta prilika da se doterujem. U ovoj venčanici sam se osećala posebno i moj dan je bio savršen.”

Tekst: Maja Luković

Editors choice