Postoje neki uobičajeni specijalni efekti, koji se koriste na mnogim venčanjima i svadbama, kao što je vatromet, a ima i onih koji se preuzimaju iz drugih kultura i tek postaju popularni. Obično se koriste da se naglasi neki bitan trenutak – sečenje torte, ili vaš prvi mladenački ples. Ako imate ideju i znate šta hoćete, možete sami osmisliti specijalne efekte (možda u vidu osvetljenja i projekcija), a možete se inspirisati i nekim od ovih efekata:

Vatromet

Za vatromet vam treba večernje, odnosno, noćno nebo, pa ga možete prirediti posle držanja zdravica i govora, ili otvaranja plesa, ili sečenja torte – ili da puštanjem vatrometa označite kraj zabave. Poverite puštanje vatrometa nekome ko to ume da radi i odaberite onu vrstu vatrometa koji vam se najviše sviđa. Koliko god puta videli rasprskavanje raketa, svetlucanje i treperenje raznih oblika i figura, svi će uvek biti očarani, sa vatrometom ne možete pogrešiti – efektan je, zadivljujuć i romantičan i budi u svakom ljudskom biću osećaj za magiju i čaroliju.

Suvi led

Kao na rok koncertu – ovaj efekat možete da odaberete za trenutak ulaska u salu i otvaranja plesa, da naglasite dramatičnost trenutka. Ako nosite dugu belu venčanicu, izgledaćete kao da lebdite na oblacima dok budete plesali. Podešavanje i rukovanje ovim efektom, takođe poverite tehničkom licu – ne želite da ga bude previše i da se gosti koji ostanu da sede tokom plesa “udave” u suvom ledu, jer će im velika količina koja se igračima penje do kolena, ući u nos. Naravno, imaćete divne fotografije i snimke, sa ovim efektom.

Comments