Jesen je tradicionalno vreme za svadbe i početak novog, bračnog života, za zbližavanje i ušuškavanje tokom sve hladnijeg perioda – nakon jesenjeg venčanja, često se rađaju “letnja” deca i ovaj ciklus predstavlja slavljenje prirode. Neka i vaše jesenje venčanje bude u slavu jeseni i prirodnih životnih ciklusa – a ovo su neke od ideja za dekorativne jesenje elemente.

Lišće kao najlepši ukras

Jesenje lišće se preliva u spektakularnim bojama – od zlatno žute, preko smeđe i zagasite, do vatreno narandžaste i tamno crvene, prošarane zelenim. Ako i vi obožavate prizor prirode u jesen, napravite slavoluk za vaše venčanje od jesenjeg lišća. A verovatno možete i da izvedete da se ceremonija održi napolju, u paviljonu u parku, ili dvorištu restorana u kome organizujete svadbeno veselje – ako baš nemate u blizini neku pitomu šumicu, kao na slici.

Recite DA u rustičnom ambijentu

Stari ambar koji možete upotrebiti kao scenografiju za venčanje u rustičnom ambijentu nije tako teško pronaći, a rustični set možete postaviti i koristeći klupe (prekrivene toplom ćebadi), u prirodnom okruženju, sa bojama jeseni svuda oko vas.

Pozivnice u tonu

Pozivnice za venčanje će odrediti ton vaše jesenje proslave – ako ste rešili da sve obojite bojama jeseni, počnite sa pozivnicama i poigrajte se sa paletom i teksturom, odvažnim dizajnom i nijansama žute, zelene, zemljane, kombinujte hladne i tople tonove.

Dobrodošlica

Poklon dobrodošlice gostima možete napraviti tako da ostavite impresivan utisak – pripremite kutiju sa sezonskim ponudama, kao što je domaće vino i simpatične teglice sa medom.

Napravite buket od sezonskog cveća

Odaberite jednu vrstu sezonskog cveća, ili kombinaciju poljskog cveća i žitarica, uvezane rustičnom konopcem ili trakom.

Comments