Venčanje je poseban dan u tvom životu i treba ga imaš u najlepšem sećanju – taj dan je tačka koja spaja tvoju prošlost i tvoju budućnost i zato je potrebno da bude pun dobre energije, dobrih predznaka, dobre volje i ljubavi. Svi simboli koji šalju takve poruke su poželjni i dobrodošli, a Feng Šui principi ti predlažu kako da organizuješ prostor i kakvu simboliku da upotrebiš da bi dan tvog venčanja bio poput otvorenog prozora kroz koji sija sunce i poziva na život, radost i blagostanje.

Kada se radi o izboru sale, ona treba da bude četvorougaonog oblika, da bi se uklopila u Feng Šui mapu – a ona se pravi tako što na velikom komadu papira nacrtate salu i podelite je na devet jednakih delova (sektora), koje treba označiti brojevima. Svaki sektor ima svoje značenje, a ulazna vrata treba da budu u sektoru 8, 1 ili 6. Ta vrata su veoma važna – kroz njih, zajedno sa gostima, ulazi či energija i ona treba da protiče slobodno, da je ništa ne skreće i ne blokira.

Dobrodošlicu ćete svima najbolje poželeti tako što ćete ulazna vrata osvetliti, ukrasiti i širom otvoriti (i ukloniti svaku prepreku slobodnom protoku energije). Najbolje da odaberete ovalne i okrugle (ili osmougaone) stolove, koji će biti postavljeni u obliku potkovice, a sto za mladence može da se nalazi u sektoru broj 9 koji simbolizuje ugled. Ako odlučite da sto za mladence bude u sektoru broj 2, koji predstavlja ljubav, brak i partnerski odnos, neka sav pribor bude u prirodnim bojama zemlje – bež, oker, roze – a dobro je i da negde diskretno stavite neki simbol zajedništva (pronađite onaj koji vama najviše odgovara i koji vam uliva poverenje). Taj simbol uopšte ne mora da bude vidljiv, bitno je da vi znate da je tu.

Prednost mladenačkog stola u drugom sektoru jeste i stvaranje i održavanje dobrih odnosa sa obe porodice, sa svim gostima i prijateljima, a sto nikako ne bi smeo da bude okrenut ka ulaznim vratima.

Comments