Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Da li vam se čini da kada odete na svadbu sve bude podređeno iščekivanju svadbene torbe?! Ne znam za vas, ali meni je taj trenutak čaroban… to se otprilike dešava pred kraj svečanosti kada su svi gosti najveseliji, kada mladenci polako postaju svesni da su na svojoj svadbi i kada muzika sa teških narodnjaka prelazi na neku klasičniju notu prilagođenu trenutku presecanja svadbene tortice…

Čokoladna, voćna, kremasta, sa marcipanom ili bez, na više nivoa, sa labudovima na vrhu ili možda figuricom mlade koja gazi mladoženju. To su sve manje važni detalji. Uostalom kada su svadbene torte pa i bile ukusne?! Nije im to funkcija, ako me razumete. One su tu da daju takozvani sweet final touch celoj manifestaciji koja je počela sa prvim jutarnjim satima, one su tu da se još jednom pred kraj večeri okupe svi svatovi oko mladenaca, nazdrave uz šampanjac i naprave najbolje fotke. E, da fotke. Ne znam zašto, ali kada god listam one silne fotografije sa venčanja, nekako najlepše su mi one koje fotograf napravi u trenutku svečanog presecanja mladenačke torte. Ko zna, možda su zapravo tada ljudi najopušteniji, veseliji i umorni od poziranja fotografu, pa su ove slike prirodne i spontane – a to je ključ dobre fotke, ako mene pitate.

Ne znam za vas, ali meni su najlepše svadbene torte jednostavnog izgleda i klasične forme. Ne volim one na 14 spratova, sa labudovima i figurama mladenaca, meni je to malo too much. Živela klasika i jednostavnost. Da li treba da naglašavam da lično jedino čokoladne torte smatram tortama, ostali ukusi su u mojoj percepciji pudinzi različitih boja. No dobro, stvar ukusa.

secenje torte Ah, te svadbene tortice

Naravno svadbena torta uvek nekako ide u paketu sa recimo još desetak običnih, mislim ako torta uopšte može biti obična. E to su tek poslastičarski specijaliteti po ukusu svakog gosta….

Svadbene torte su fenomen. Ja ih bar tako doživljavam. One su deo tradicije, ukusan deo tradicije, moramo priznati.

Čak i oni koji ne vole slatko, ovaj deo večeri im je sladak, drag i poseban.

Živela torta, živeli mladenci!

371 Ah, te svadbene tortice

Milica Popović

Editors choice