Zrela ljubav je svesna. Ona obuhvata sve razlike, suprotnosti, individualne težnje i vrednosti i objedinjuje ih u bogatstvo međusobnosti. Svako daje ono što ima i ne zabušava. Tako se uči. A ljubav je vrlo poučna. Nikad se ne umori od otkrivanja i razotkrivanja. Nisu joj potrebne romantične iluzije, zakletve i pečati, ona zna šta znači za sva vremena. Jer samo jedna takva ljubav u životu, pečat je u vremenu i prostoru. Za sva vremena, sada i zauvek. Zato što takvo sada obeležava koordinate ljubavi u večnosti, tako da srodne duše mogu da se orijentišu, da se rađaju, sreću, razilaze, postaju, nestaju i ostaju.

zagrljeni par Zrela ličnost, prava ljubav

Prava ljubav ne obara s nogu, ima obeležja lakoće i spontanosti, ali zahteva svo moguće angažovanje svih resursa. I nije vam teško da se cimate. Jer to čak i ne činite zbog svog partnera u ljubavi, zbog samoaktuelizacije, ili satisfakcije. Naprosto, to je posao prave ljubavi. Da čini sve i daje sve.

Težak je posao prava ljubav. Neće sama od sebe, organska je i umreće u mukama ako se ne hrani valjano. A mi osećamo da smo spremni na sva iskušenja i iznenađujemo sebe dajući i ono što nismo mislili da imamo i da smo u stanju. Tako prepoznajemo pravu ljubav.

Tako što prevazilazimo sebe.

Aleksina Đorđević

Comments