Oni tvrde da vole kad žena pokaže inicijativu, ali to je ograničeno na ponašanje u krevetu.

I čak ni tu nije uvek dobrodošlo.

Ponekad, muškarac ne preuzima inicijativu koju vi očekujete od njega.

Nikako da vas pozove, ne može da se reši gde ćete se i kada videti, ne predlaže vam nikakve zajedničke sadržaje, kao da nema dovoljno mašte ili kao da nije dovoljno zainteresovan.

Možda je istina i jedno i drugo. Nema mašte i nije zainteresovan, ali ni tada se ne prepušta ni lako ni rado vašoj inicijativi. Pre će vas minirati, odugovlačiti, delovati kao da će on nešto da smisli i organizuje, a zatim vas ostaviti na cedilu. Vrlo frustrirajuće.

Žene se često osećaju ugroženo nedostatkom muške inicijative, pa sledeći sopstvenu zainteresovanost i nameru, voze i gaze kako su smislile, kad već on ništa ne preduzima.

Neke kažu da nikada ne bi ni bile sa svojim momkom, da mu nisu prve prišle. Ili da nikada ne bi došlo do braka, da nisu insistirale. Ili, da su čekale da on predloži rešenje, nikada se ne bi ni razveli, nego bi tavorili mrzeći se i podrivajući jedno drugo.

Neki muškarci prosto mrze teret bilo kakve odluke.

straight couples gay marriage.jpeg1 1280x960 Zna se ko nosi pantalone

Ako muškarcu oduzmete inicijativu, oduzeli ste mu i pantalone i sve što sa njima ide

Kao što mrze i vašu navalentnu odlučnost.

Delovaće kao da pristaju na sve, jer sami nemaju bolju ideju, a u sebi će se povlačiti i udaljavati od vas, jer se ne osećaju dobro. Ne osećaju se kao muškarci. Možda oni to i ne mogu, nemaju kapacitet. Možda su naučeni da se povinuju ženi (majci) i da sprovode tihu pobunu diverzanta iz senke, dok vam se ne smuči da sve predlažete, organizujete i sprovodite, a da se on samo mlako slaže, jedva učestvuje ili vas naprosto ignoriše.

Neki muškarci svaki poziv na odlučivanje i delovanje osećaju kao nepodnošljiv pritisak.

Oni možda mogu da nauče da preuzimaju inicijativu, ali za to je potrebno da se povučete, svučete njegove pantalone i dopustite da ih sam pere i pegla.

Teško da ćete imati strpljenja. Pre ćete imati osećaj da ćete osedeti, usahnuti i umreti, čekajući ga da vam predloži da izađete, da vas pozove da dođete, da predloži zajednički odmor, da vas zaprosi.

Možda ste u pravu. Vi nemate vreme, koje je njemu potrebno da smisli šta bi, kako bi i da li bi sa vama. Možete da ga pritisnete da odluči i date mu rok. Mrzeće vas zbog toga. A možete da  mu zauvek oduzmete pantalone i da sami odlučite sve i da sve sprovedete. To znači da ćete i nadalje sami biti glavni i odgovorni urednik, realizator, tehnička podrška i sve ostalo. Toliko ćete biti zauzeti, da nećete ni primetiti da vas mrzi.

Muškarac koji nema inicijativu je muškarac bez pantalona, ogoljen i izložen i nimalo zadovoljan zbog toga.

Možda vam se ne čini da vam to mnogo smeta, jer ste živahni, preduzimljivi, zabavni i delotvorni za oboje. Ali dosadiće vam u nekom trenutku. Kad najzad uočite da on uopšte nije srećan i da mu je potrebno da ima svoje polje delovanja, koje ne ume ni da osvoji ni da prihvati kad mu ga ponudite.

Nemate čemu da se nadate, ako ste već obukle te pantalone.

Osim da ćete ih nositi i kada potpuno izađu iz mode.

Aleksina Đorđević

Comments