Žene se odlučuju na razvod kad shvate da će im sigurno biti bolje nego u braku. Bez obzira što deca idu sa njima, što se vraćaju roditeljima, što je alimentacija neizvesna, a povlastice za samohrane majke u našoj šugavoj zemlji ne postoje, sloboda vredi te cene.

Vremenom, ta cena postane previsoka i žena pritisnuta uslovima života zaključi da kad već mora da živi u zajednici da bi opstala kao razvedena i samohrana, da joj je bolje da živi u bračnoj zajednici.

Pa, možda tako treba da razmišljamo pre nego što se udamo prvi put.

Brak treba da bude korisna zajednica, pre svega.

Udobna iz više razloga, koje sa jasnoćom vidite tek posle dužeg staža raspuštenice. Deljenje troškova života je samo jedna stavka. Seks u sopstvenoj spavaćoj sobi je još jedna – vrlo velika – a to shvatite posle mnogo voženja automobilom u sitne sate zarad seksa, plaćanja taksija da se vratite kući u sitne sate i seksanja u automobilima i kojekakvim budžacima u sitne sate. Potreba da završite dan, razgovarajući sa partnerom, planirajući, gledajući TV, mazeći se i ušuškavajući se, spada u potrebu za podrškom i zajedništvom i što ste stariji, sve je veća stavka u prilog još jednom braku.

iStock 000011637721XSmall 588x400 Zašto da se opet udam?

Ali, novi brak zahteva nove ustupke i aranžmane koji vam ranije nisu padali na pamet.

Pitanje dece. Vaše dece, njegove dece, eventualne zajedničke dece, osim ako oboje mislite da ste sa tim završili, odnosno, imate decu iz prethodnih brakova.

Comments