Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Za nekoga ko bezuslovno veruje u ljubav, brak je institucija zasnovana na bezgraničnom poverenju, ljubavi i slozi. Drugim rečima, sigurna luka. Međutim, drugima koji ne veruju u značaj braka – on predstavlja samo potpis na papiru kome ne treba pridavati veliku važnost, već se treba prepustiti lepotama života udvoje. Predstavljamo vam nekoliko zanimljivosti o braku:

– Navodno, prema nekim istraživanjima, muškarci koji poljube svoju suprugu čim se probude žive čak pet godina duže od onih koji to ne rade. Zanimljivo…

– Iako tradicija darivanja vereničkog prstena datira još od starih Rimljana, prvi primerak optočen dijamantima napravljen je 1477. godine.

– Verovali ili ne, 1228. godine Škotska je bila prva evropska zemlja u kojoj su žene stekle pravo da zaprose muškarca. Kasnije su žene i u drugim zemljama Evrope prosile muškarce.

– Verenički prsten, ali i burma, od davnina se nose na domalom prstu. Rimljani su verovali da vena u ovom prstu, koja se zove vena amoris (vena ljubavi) – vodi direktno do srca.

18 Zanimljive činjenice o braku

Just married

– Interesantan je podatak da se čak 75 odsto parova koji se venčaju neplanirano razvedu nakon nekog vremena provedenog u zajedničkom životu.

– Danas, brak je najčešće zajednica koja je nastala usled bezuslovne ljubavi. Nekada to nije bilo tako, jer su se sklapali unapred ugovoreni brakovi…

– U starom Rimu poljubac nakon zvaničnog “da” označavao je da je bračni ugovor sklopljen.

– Prema jednom američkom istraživanju, partneri u jednom od tri braka nemaju uopšte ili imaju neredovan seks.

– Prosečan bračni par 58 puta godišnje vodi ljubav.

– Kada uzmemo u obzir sve obaveze, hobije, vreme provedeno na internetu ili gledajući televiziju, prosečan zaposleni bračni par koji ima decu provede nasamo neverovatnih četiri minuta dnevno.

– Ukoliko je žena u braku starija od muškarca, povećava se šansa da se razvedu.

Tekst: Marina Luković

Editors choice