Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sad ćete nekako da se snađete. Pre ili kasnije uspostavićete rutinu, a to je smirujuće i ući ćete u štos. Prvih nekoliko meseci su vanredno stanje, koje može i da potraje. Prihvatite to. Imaćete toliko dosadnog i isrcpljujućeg danonoćnog posla oko bebe, da ćete biti u opasnosti da propustite one divne i spokojne trenutke, kojih ponekad ima. To je ono kad je beba mirna, a vi odmorni. Dešava se. To u suštini nikada ne prođe, ali zato postane vaš život, pa ne možete ni da zamislite da biste mogli drugačije.

Ono za šta nemate vremena, što će se taložiti i početi da vas ugrožava ako se suviše dugo taloži, jeste vaš partnerski odnos.

U današnje vreme, parovi su prilično izašli iz patrijarhalnih okvira, upućeni su jedno na drugo i dele odgovornost. Ali i u najboljim slučajevima, otac je otac, a majka je sve.

Pre svega, očev život se ne menja iz korena. Prirodno. Dete nije raslo u njemu i njegova biološka uloga je usko ograničena.

bh3xjx Wannabe Magazine: Postali smo roditelji i šta sad?

Pre svega, očev život se ne menja iz korena. Prirodno

Majčin život je beba. Ona se zaljubi u bebu, ona brže reaguje, jer je povezana sa bebom i fizički i emotivno i psihološki. Imaginarna pupčana vrpca ostaje dugo bitno obostrano prohodna u tom odnosu. Ponekad je majkama teško da se u tome snađu, jer se dnevno suočavaju sa gomilama oprečnih osećanja. Odgovornost nalazi podršku u ljubavi, ali potreba da se odmori, da bude malo samo svoja i neuznemirena nema nikakvu podršku. U ovaj emotivni vakuum uskače osećaj krivice, zajedno sa besom i revoltom, osim ako u njega uskoči otac, ili neka druga adekvatna pomoć.

Očevi bi trebalo da budu pametni i da pronađu svoje mesto u ovom vakuumu, radije nego da ga prepuste taštama i svekrvama, dadiljama i prijateljicama. Zato što će se kad tad na njih sručiti tovar nagomilanog prebacivanja kako su ostali neuključeni i sve propustili iz čiste sebičnosti. Znate, to je istina.

Nastavak pročitajte ovde!

 

Editors choice