Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

1/3

Društvene mreže su neka vrsta savremenog školskog leksikona iz osamdesetih godina prošlog veka – ako ne znaš šta je to, evo kratkog objašnjenja: Uzmeš jednu lepu svesku, napišeš u njoj neka pitanja (koja ti je omiljena grupa, da li si zaljubljena, šta misliš o nekoj osobi…), predvidiš mesta za odgovor i pustiš svesku da kruži po odeljenju. Ako si popularna, sveska će ti rado popunjavati i u drugim odeljenjima. U leksikone su se lepile slike, upisivali citati i stihovi, priznavale tajne ljubavi, objavljivale ljubavi koje su postale javne, izjašnjavalo se o omiljenoj hrani, boji, muzici, glumcima… Sad se to sve isto radi na društvenim mrežama, pa bi trebalo da znamo i neka pravila pristojnosti, naročito kad se radi o stvarima kojima silno želimo da se pohvalimo, a ne želimo da ispadnemo nametljivi i neukusni.

Veridba je potpuno romantična, verovatno zato što je prilično retro, ne odlučuju se svi parovi da obave, proslave i objave veridbu, a ni prsten više nije obavezan – burme su dovoljne, ako ste rešili da vezu ozvaničite. I naravno, ako ste odabrali vereništvo, želećete to da objavite na društvenim mrežama, a uz promenu statusa veze idu i fotografije i objave.

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @zephyrandtide

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Ne objavljujte vrednost prstena

Dovoljno je vaših virtuelnih prijatelja i sledbenika koji će se radovati zbog vas, ima ih sigurno barem onoliko koliko će biti ljubomornih i taknutih u bolno mesto. A ako objavite koliko karata ima dijamant, ili koliko prsten košta, steći ćete (i među jednima i među drugima) i one koji misle da ste snob, ili još gore, seljanka. Dakle, vrednost prstena je u tome što je na vašoj ruci, svaka druga makar i samo aluzija na njegovu materijalnu vrednost je nedopustivo prostačka.

Video snimak tvog prstena

Umesto da svoju vereničku radost iskažeš poluminutnim snimkom presijvanja tvog dragocenog prstena, dovoljna je jedna fotografija, a bilo bi lepo da uz nju napišeš i nekoliko rečenica o romantičnom događaju. Svima će biti simpatičnije i zanimljivije da pročitaju nešto o tome kako si bila iznenađena kao nikad u životu, ili kako je romantičan momenat bio simpatično nespretan – nešto životno i istinito.

Editors choice