Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/3

Brak nije lak – slažu se stručnjaci i svi ostali. A oni koji se bave profesionalno ovom problematikom, ističu da sve nesuglasice u braku imaju zajednički imenitelj – pritisak, tenzija, naboj. Opšti pritisak odnosi se na očekivanja koja sami imamo od braka – nastojimo da ga osmislimo kao emocionalnu vezu i kao praktičan životni aranžman i da ispunimo sve uloge, ljubavničke, prijateljske, roditeljske, kao i sve obaveze koje brak nameće. Stres se nagomilava i ljudi postaju sitničavi u svojoj usmerenosti jedno na drugo, ili se udaljavaju i postavljaju distancu, nastojeći da očuvaju integritet. U nekim trenucima, brak postaje poprište borbe za opstanak, više nego sigurna luka i utočište, kakvo želimo i kakvo nam je potrebno.

Neka istraživanja su postavila muškarcima pitanje – šta bi im bilo potrebno od njihovih supruga, da bi bili zadovoljniji u braku? Svi su govorili o stvarima koje bi voleli da njihove žene ne rade tako često i izdvojilo se nekoliko stvari i ponašanja oko kojih su se svi složili.

Ne umemo da primimo kompliment

Kad muškarac uputi kompliment, voleo bi da njegova supruga zablista, da se oseća počastvovanom i da primi i ponese pohvalu, kao što bi nosila lep komad nakita. Ako kaže ženi da je zgodna u toj haljini, ona jednostavno treba da se nasmeje i zahvali, da primi kompliment radosno i prirodno. Umesto toga, supruge prave uobičajene greške – počnu da pričaju o tome kako su se ugojile, ili osećaju da moraju da ponude neko opravdanje za novu haljinu pa pričaju kako su je našle na rasprodaji, ili uzvraćaju sumnjičavo pitanjem “stvarno tako misliš?” a to jednostavno kvari raspoloženje. Ona na taj način pokazuje suprugu da je nekako promašio sa tim komplimentom i on se oseća frustrirano, kao da joj je ponudio nešto lepo, a ona je odbila.

Muškarci su generalno frustrirani načinom na koje žene odbijaju njihove komplimente, jer ako kažu “super izgledaš danas” ili “baš si lepa” kad se one posebno doteraju, oni samo izražavaju svoj utisak i zaista ne pokušavaju da joj stave do znanja da inače ne izgleda tako dobro i da bi mogla češće da se doteruje za njega. Ženska nesigurnost uspeva da pokvari i izvrne kompliment, na veoma iritantan način – mogle bismo nešto da naučimo iz ovog upozorenja.

Romantika iz filmova

Ponekad zaboravljamo da su filmovi napravljeni da nas dirnu i da u njima sve izgleda onako kako piše u scenariju i kako je režiser predstavio, a glumci odglumili – to nije stvarno. Romantika iz filmova nije merilo za odnose, kao što ni Diznijeve bajke sa srećnim krajem to nisu. Znamo, a ipak maštamo o prinčevima koji nas spasavaju, o krevetu prekrivenom ružinim laticama i ne pada nam na pamet da su naše predstave o romantici i ljubavi patetične, da su kliše iz filmova i da je romantika i prisnost u stvarnom zajedničkom životu, kad nam on izmasira stopala, kad ispuckamo kokice i ušuškamo se da gledamo film, kad mu spremimo njegovu omiljenu hranu, kad pokažemo razigranost i želju za seksom… Romantični filmovi postavljaju nerealne i nedostižne standarde i muževi širom sveta bi voleli da žene prestanu da ih gledaju i da prema njima vrednuju njihove postupke.

Editors choice