Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

1/3

Udobnost posvećenog i bezbednog odnosa često uvodi par u rutinu koja prija i kojom su oboje zadovoljni. Osećanja se ne dovode u pitanje, poverenje je potpuno, bliskost duboka – a dobre stvari počinju da se podrazumevaju. Ne zaboravljate vi da se volite i da pripadate jedno drugom, ali ponekad zaboravljate da ste različite osobe i da svaka ima svoj svet i svoj život i da treba budno da posmatrate jedno drugo i da razgovarate, umesto da zaključujete na osnovu toga što se dobro poznajete. Uspavanosti je potrebno buđenje, da bi odnos imao onu dinamiku koja ga održava živim i aktivnim.

Ostavljajte ljubavne poruke

Šta napisati u ljubavnoj poruci? Nekoliko reči u kojima hvalite partnera zato što je divna osoba, što je duhovit, dobar roditelj, što se odlično poneo u nekoj teškoj situaciji, što je uz tebe kad ti je potreban, kako je zgodan i seksi, fantastičan ljubavnik… Pišući povremeno ljubavne poruke i ostavljajući ih na različitim mestima gde on može da ih vidi, prisećaš se svih njegovih osobina zbog kojih si se zaljubila, zavolela ga i zbog kojih je on poseban za tebe, a njemu neguješ samopouzdanje i daješ mu potvrdu da ga voliš zbog njega samog, takvog kakav je.

View this post on Instagram

Authentic love by @melissamarshallx

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Uradite svakodnevno vežbu leđa-uz-leđa

Sedite desetak minuta naslonjeni leđima jedno na drugo i neka svako ukratko ispriča kako je proveo dan, šta ga je brinulo, nerviralo, obradovalo… Zatim se okrenite jedno ka drugom i recite jedno drugom (jedno, pa drugo), “kod tebe volim to što…” stavljajući ruku na partnerovo srce. Dodir vaših leđa podstiče posebnu povezanost, osećanje prisnosti i sigurnosti, a dodir partnerove ruke na grudima, na mestu srca, poručuje “dajem ti ljubav”. Neka ovo bude vaša dnevna rutina za buđenje uspavanih (i podrazumevajućih) emocija.

Editors choice