Udobnost posvećenog i bezbednog odnosa često uvodi par u rutinu koja prija i kojom su oboje zadovoljni. Osećanja se ne dovode u pitanje, poverenje je potpuno, bliskost duboka – a dobre stvari počinju da se podrazumevaju. Ne zaboravljate vi da se volite i da pripadate jedno drugom, ali ponekad zaboravljate da ste različite osobe i da svaka ima svoj svet i svoj život i da treba budno da posmatrate jedno drugo i da razgovarate, umesto da zaključujete na osnovu toga što se dobro poznajete. Uspavanosti je potrebno buđenje, da bi odnos imao onu dinamiku koja ga održava živim i aktivnim.

Ostavljajte ljubavne poruke

Šta napisati u ljubavnoj poruci? Nekoliko reči u kojima hvalite partnera zato što je divna osoba, što je duhovit, dobar roditelj, što se odlično poneo u nekoj teškoj situaciji, što je uz tebe kad ti je potreban, kako je zgodan i seksi, fantastičan ljubavnik… Pišući povremeno ljubavne poruke i ostavljajući ih na različitim mestima gde on može da ih vidi, prisećaš se svih njegovih osobina zbog kojih si se zaljubila, zavolela ga i zbog kojih je on poseban za tebe, a njemu neguješ samopouzdanje i daješ mu potvrdu da ga voliš zbog njega samog, takvog kakav je.

Uradite svakodnevno vežbu leđa-uz-leđa

Sedite desetak minuta naslonjeni leđima jedno na drugo i neka svako ukratko ispriča kako je proveo dan, šta ga je brinulo, nerviralo, obradovalo… Zatim se okrenite jedno ka drugom i recite jedno drugom (jedno, pa drugo), “kod tebe volim to što…” stavljajući ruku na partnerovo srce. Dodir vaših leđa podstiče posebnu povezanost, osećanje prisnosti i sigurnosti, a dodir partnerove ruke na grudima, na mestu srca, poručuje “dajem ti ljubav”. Neka ovo bude vaša dnevna rutina za buđenje uspavanih (i podrazumevajućih) emocija.

Comments