Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Kad joj je dečko, koga je upravo upoznala, rekao pa dobro, starija si od mene četiri godine, carica mu je odgovorila, ma nije to ništa, ja sam starija od sebe šest godina!

Htela je da kaže kako se oseća kao da ima 18, a napakovale se neke nerazumljive godine koje joj ne pripadaju.

Tačno znam kako se oseća.

Tačno znam da mnogo ljudi tačno zna kako se ona oseća.

Zato što je svet pun Petra Panova, koji čeznu za svojim Nevrlendom.

Naravno, ima i rođenih staraca, koji nikad nisu ni osetili taj bajkoviti duh mladosti, koji može sve, pa i da živi samo od snova. Kao što ima i onih koji u nekom trenutku dostignu svoje godine, ili se usklade sa njima.

Ponašaj se u skladu sa svojim godinama, jedno je od tupavijih malograđanskih uputstava, kojih sam se naslušala, bilo da su upućena meni, ili su bila komentar nečijeg ponašanja.

Dok osećaš da ti unutrašnji imperativ nameće da se ponašaš u skladu sa onim što jesi, što osećaš, misliš, činiš i što objedinjuješ svojom ličnošću, neko je pozvan da proceni tvoje ponašanje i da ti preporuči da bi ti bolje bilo da se ponašaš u skladu sa svojim godinama. A ti možda imaš večnih 18, iako u ličnoj karti piše koješta, a iskustvo i mudrost koju si stekao duplirajući svoje punoletstvo, pomažu ti da budeš baš zreo i odgovoran osamnaestogodišnjak.

Adrianna Lima Not from Lima. Starija od sebe

Starija od sebe

I tako živiš stalno postajući sve stariji od sebe i stalno se nalaziš u društvu osoba znatno mlađih od tebe, koje su možda već postale starije od sebe.

Tražite Nevrlend. Održavate san o tome da je Nevrlend tamo gde ste vi. Tipovi različitog uzrasta, koji svi imaju tu negde, oko 18.

I to može tako, bez obzira što vas okolina upozorava da treba da se ponašate u skladu sa svojim godinama. Vi možete tako, dok ne osetite kako je potpuno neprimereno da u svojim godinama nemate svoju kuću, auto, karijeru, devizni račun, životno osiguranje…Ako sve to imate, a ne ponašate se u skladu sa svojim godinama, odnosno, živite životom mladog, uspešnog i nepobedivog, niko vas neće podsećati da treba da budete skromniji, oprezniji, zabrinutiji, matoriji. Reći će da ste car i svaka vam čast.

Dakle, možete da imate godina koliko hoćete, ako vitalnost i energiju svojstvenu mladosti koristite tako da osim što uživate u životu mlatite pare i imate zavidnu karijeru.

Tada nećete imati krizu srednjih godina, nego ćete biti ekscentrični i vitalni, a ako ste žena nećete biti babuskera koja plaća mlado meso, nego poželjna kuguarka ili cenjena umetnica.

Jer umetnici, a pre svih muzičari i glumci imaju pravo da žive u Nevrlendu čitavog života.

Ostali smrtnici moraju da omatore i prestanu da se lomataju, da otplaćuju kredite i čuvaju unučiće, da prestanu da puše, duvaju i piju, jer je to loše za jetru i krvne sudove i da na svaki način osećaju krhkorst i prolaznost sopstvenog tela, nezavisno od sopstvenog duha, koji može više, duže i bolje.

To ako poverujete da ste dužni da se ponašate u skladu sa svojim godinama. A i tada, samo je dovoljno da odredite svoje godine. Neka srednja cifra zadovoljiće i vašu potrebu za mladošću i potrebu okoline da ima poverenja u vas.

Aleksina Đorđević

Editors choice