Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Primećuješ da te okolina više poštuje. Sada si udata žena, i kad primete burmu na tvojoj ruci, svi ti ukazuju više uvažavanja. Zato što te shvataju ozbiljno. To je ono što te možda nervira i čini ti se besmislenim – da te neko uvažava zbog burme, a ne zbog onog što jesi, ali to je jednostavno tako. Psihološki fenomen, prisutan u svakom društvu. Udata žena je vrednija poštovanja nego devojka. Ili ona koja je toliko nonšalantna i nekonvencionalna, da je brak uopšte ne zanima (ta je malo zastrašujuća i izaziva nepoverenje). Možda nije fer i svakako nije odlika širine duha i svesnosti, ali je istinito. Na našim prostorima, to je možda tako zato što drugima (muškarcima) stavlja do znanja da imaš nekog ko može da te zaštiti, da nisi plen i potencijalna žrtva. Da, zastrašujuće je razmišljati na ovako primitivan način, ali je i dalje istinito. Raspitajte se o mobingu (i raznim drugim oblicima iskorišćavanja i ugnjetavanja) – saznaćete da su tome izložene pretežno žene koje žive same, nemaju muževe i očeve, odnosno, žive bez muške zaštite, kao i samohrane majke i udovice. Sad zvuči još strašnije, ali i dalje ostaje savršeno istinito – ima mnogo sveta koji je spreman da iskoristi ženin ranjiv položaj i situaciju, koji se povlači ukoliko žena ima zaštitnika u vidu muža.

View this post on Instagram

Authentic family L♡VE by @henryjimenz

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Takođe, bračna veza se više poštuje od obične, koja još uvek nije legitimna i svakog trenutka može da se raskine. Osim što vas okolina shvata ozbiljnije i uvažava i podržava vaš status, tu je i osetljivo pitanje drugih žena, koje bi bez oklevanja pristale na avanturu sa momkom koji ima devojku, nego sa oženjenim muškarcem. Naravno, postoje i “ljubiteljke” oženjenih i nedostupnih, ali verovatno ste i same čule (a možda nekad i izgovorile) ono “šta me briga ako ima devojku, nije oženjen”.

Opcija razlaza kad stvari krenu loše, više nije otvorena. Ušli ste u brak, sa pretpostavkom da ćete pokušati da ga očuvate i u dobru i u zlu. Dakle, i sami shvatate stvari ozbiljnije – sad nema povratka na staro. I ako se jednom razvedete, više nikad nećete biti devojka, bićete razvedena žena.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice