Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Primećuješ da te okolina više poštuje. Sada si udata žena, i kad primete burmu na tvojoj ruci, svi ti ukazuju više uvažavanja. Zato što te shvataju ozbiljno. To je ono što te možda nervira i čini ti se besmislenim – da te neko uvažava zbog burme, a ne zbog onog što jesi, ali to je jednostavno tako. Psihološki fenomen, prisutan u svakom društvu. Udata žena je vrednija poštovanja nego devojka. Ili ona koja je toliko nonšalantna i nekonvencionalna, da je brak uopšte ne zanima (ta je malo zastrašujuća i izaziva nepoverenje). Možda nije fer i svakako nije odlika širine duha i svesnosti, ali je istinito. Na našim prostorima, to je možda tako zato što drugima (muškarcima) stavlja do znanja da imaš nekog ko može da te zaštiti, da nisi plen i potencijalna žrtva. Da, zastrašujuće je razmišljati na ovako primitivan način, ali je i dalje istinito. Raspitajte se o mobingu (i raznim drugim oblicima iskorišćavanja i ugnjetavanja) – saznaćete da su tome izložene pretežno žene koje žive same, nemaju muževe i očeve, odnosno, žive bez muške zaštite, kao i samohrane majke i udovice. Sad zvuči još strašnije, ali i dalje ostaje savršeno istinito – ima mnogo sveta koji je spreman da iskoristi ženin ranjiv položaj i situaciju, koji se povlači ukoliko žena ima zaštitnika u vidu muža.

View this post on Instagram

Authentic family L♡VE by @henryjimenz

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Takođe, bračna veza se više poštuje od obične, koja još uvek nije legitimna i svakog trenutka može da se raskine. Osim što vas okolina shvata ozbiljnije i uvažava i podržava vaš status, tu je i osetljivo pitanje drugih žena, koje bi bez oklevanja pristale na avanturu sa momkom koji ima devojku, nego sa oženjenim muškarcem. Naravno, postoje i “ljubiteljke” oženjenih i nedostupnih, ali verovatno ste i same čule (a možda nekad i izgovorile) ono “šta me briga ako ima devojku, nije oženjen”.

Opcija razlaza kad stvari krenu loše, više nije otvorena. Ušli ste u brak, sa pretpostavkom da ćete pokušati da ga očuvate i u dobru i u zlu. Dakle, i sami shvatate stvari ozbiljnije – sad nema povratka na staro. I ako se jednom razvedete, više nikad nećete biti devojka, bićete razvedena žena.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice