Zašto treba da se udaš bar tri puta

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

#weddinginspo: Najlepše venčanice sa Bridal Fashion Week-a

Kako da proslavite godišnjicu braka

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

Pre nego što odlučiš da svoj život povežeš sa nečijim, nakon što shvatiš da ne uzimaš samo njega, već i čitav paket koji ide sa njim – njegova porodica, okolnosti u kojima je odrastao, njegove emotivne povrede, ubeđenja, strahove i težnje, treba da ustanoviš kompatibilnost i na drugim nivoima odnosa.

Kakva je njegova duhovna i religiozna filozofija (i praksa)

Veoma je važno da li je on religiozan, odnosno, da li dolazi iz porodice u kojoj je dobio religiozno usmerenje i vaspitanje, ili je usvojio neku drugu duhovnu filozofiju i praksu. Ako je jedno od vas dvoje veoma religiozno, a drugo uopšte nije, ili bar ne na isti način, to će dovesti do nesuglasica, pre ili kasnije. Naročito kad dođu deca i kad se postavi pitanje da li ona treba da se odgajaju u verskom duhu, ili ateističkom, ili nekom trećem.

Verski fanatizam je svakako ozbiljna stvar i ne treba ga shvatiti olako, jer će određivati sve njegove akcije i reakcije, a svakako ukazuje i na nedostatak tolerancije i duhovne širine.

View this post on Instagram

Authentic love by @sirberry

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Da li imate dovoljno zajedničkih vrednosti i interesovanja

Na duge staze, veoma je važno da imate iste vrednosti koje se tiču najvažnijih opštih životnih stavova – vernosti, poštenja, humanosti, kao i da li imate dovoljno zajedničkih interesovanja. Nije neophodno da vas zanimaju iste stvari, ali trebalo bi da vas povezuju bar neki sadržaji u kojima ćete zajedno uživati (ljubav prema putovanjima, istu sklonost ka zabavi i odmoru i opuštanju, kulturnim sadržajima…). Intelektualna veza je nešto na šta ćete moći da se oslonite kad su drugi oblici povezanosti u krizi, ili u drugom planu.

Velike razlike u oblasti vrednovanja životnih sadržaja i interesovanja, navika i planova, dovešće do udaljavanja do te mere da svako počne da živi svoj život, bez dodirnih tačaka sa partnerom.

Editors choice