Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

Zašto je venčanica bela?

Kokteli koji će oduševiti tvoje goste (RECEPTI)

Ove fotografije učiniće da poveruješ u ljubav

Budi drugačija i nosi “crop top” venčanicu

Kako da uvrstiš picu u jelovnik za svoje venčanje

Pet tipova žena kod planiranja venčanja

Neobjavljene fotografije princeze Dajane sa kraljevskog venčanja

Predbračna obećanja – sebi i njemu

1/2

U jednom istraživanju o tome šta je u bračnim zavetima – koji su u poslednje vreme sve popularniji – savremenim mladencima najvažnije, utvrđeno je da se neki zaveti često pojavljuju. A to govori o tome šta je savremenom mladom bračnom paru najvažnije u braku i šta je ono što očekuju od partnera.

Zajedničke finansije

Sve češće se mladi bračni parovi odlučuju da imaju zajedničke račune i na taj način izražavaju veru u stabilnost svoje zajednice i poverenje koje imaju jedno u drugo. Veliki broj parova se međusobno obavezuje i da će izdržavati partnera koji ostane bez posla, ili zbog bolesti ne bude bio u stanju da radi. Ove stavke se unose i u bračne ugovore – dakle, par očekuje od bračne zajednice i partnera da pruža sigurnost i oslonac (i u dobru i u zlu).

Vernost – i na društvenim mrežama

Obećanje vernosti više nije dovoljno – savremeni parovi se obavezuju bračnim zavetima i da neće varati partnera na internetu. To znači da neće flertovati preko društvenih mreža i da neće sprovoditi nikakve oblike mikroprevare putem interneta. Svesni su da dostupnost i lakoća povezivanja i sloboda koju ljudi imaju u privatnoj komunikaciji na društvenim mrežama narušava veze i da je ne treba zloupotrebljavati. Jer ako sa nekim komuniciraš preko neta i to ti prija i laska ti – to je flert, pa i više od toga, emotivno zbližavanje sa nekim, ko je realna osoba i za koga nema mesta u realnom partnerskom odnosu.

Editors choice