Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

1/2

U jednom istraživanju o tome šta je u bračnim zavetima – koji su u poslednje vreme sve popularniji – savremenim mladencima najvažnije, utvrđeno je da se neki zaveti često pojavljuju. A to govori o tome šta je savremenom mladom bračnom paru najvažnije u braku i šta je ono što očekuju od partnera.

Zajedničke finansije

Sve češće se mladi bračni parovi odlučuju da imaju zajedničke račune i na taj način izražavaju veru u stabilnost svoje zajednice i poverenje koje imaju jedno u drugo. Veliki broj parova se međusobno obavezuje i da će izdržavati partnera koji ostane bez posla, ili zbog bolesti ne bude bio u stanju da radi. Ove stavke se unose i u bračne ugovore – dakle, par očekuje od bračne zajednice i partnera da pruža sigurnost i oslonac (i u dobru i u zlu).

Vernost – i na društvenim mrežama

Obećanje vernosti više nije dovoljno – savremeni parovi se obavezuju bračnim zavetima i da neće varati partnera na internetu. To znači da neće flertovati preko društvenih mreža i da neće sprovoditi nikakve oblike mikroprevare putem interneta. Svesni su da dostupnost i lakoća povezivanja i sloboda koju ljudi imaju u privatnoj komunikaciji na društvenim mrežama narušava veze i da je ne treba zloupotrebljavati. Jer ako sa nekim komuniciraš preko neta i to ti prija i laska ti – to je flert, pa i više od toga, emotivno zbližavanje sa nekim, ko je realna osoba i za koga nema mesta u realnom partnerskom odnosu.

Editors choice