Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

1/2

U jednom istraživanju o tome šta je u bračnim zavetima – koji su u poslednje vreme sve popularniji – savremenim mladencima najvažnije, utvrđeno je da se neki zaveti često pojavljuju. A to govori o tome šta je savremenom mladom bračnom paru najvažnije u braku i šta je ono što očekuju od partnera.

Zajedničke finansije

Sve češće se mladi bračni parovi odlučuju da imaju zajedničke račune i na taj način izražavaju veru u stabilnost svoje zajednice i poverenje koje imaju jedno u drugo. Veliki broj parova se međusobno obavezuje i da će izdržavati partnera koji ostane bez posla, ili zbog bolesti ne bude bio u stanju da radi. Ove stavke se unose i u bračne ugovore – dakle, par očekuje od bračne zajednice i partnera da pruža sigurnost i oslonac (i u dobru i u zlu).

Vernost – i na društvenim mrežama

Obećanje vernosti više nije dovoljno – savremeni parovi se obavezuju bračnim zavetima i da neće varati partnera na internetu. To znači da neće flertovati preko društvenih mreža i da neće sprovoditi nikakve oblike mikroprevare putem interneta. Svesni su da dostupnost i lakoća povezivanja i sloboda koju ljudi imaju u privatnoj komunikaciji na društvenim mrežama narušava veze i da je ne treba zloupotrebljavati. Jer ako sa nekim komuniciraš preko neta i to ti prija i laska ti – to je flert, pa i više od toga, emotivno zbližavanje sa nekim, ko je realna osoba i za koga nema mesta u realnom partnerskom odnosu.

Editors choice