Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Čim stingu sjajne vesti, postaje malo teško razumeti sve obaveze koje uz to stižu! Dok je beba u stomaku, oba roditelja su zabrinuta da li će razumeti svoju bebu onako kako bi želeli, ili, još gore, uvek se otac pita da li će sa bebom biti povezan kao što je majka. I, često su očevi ti koji su u šoku od svega što treba da nauče da urade. Evo šest saveta koji će pomoći budućim očevima!

1. Organizacija vremena

Ne bi trebalo samo supruga da bude ta koja ostaje kod kuće i vodi brigu o novorođenčetu. Mnoge kompanije dozvoljavaju porodiljsko za očeve. Potpuna pažnja oba roditelja je krucijalna za bebu. Čak i kada se vrati na posao, jedan roditelj mora da nauči da podeli 24 sata na bebu, majku kao i na to da se malo odmori.

2. Učenje zadataka

Činjenica da je vaša žena nosila bebu 9 meseci ne znači da zna sve o nezi deteta. Briga o bebi nije samo njen rejon. Posvetite se roditeljstvu i ubrzo ćete naučiti a napravite razliku između bebe koja plače jer je gladna i one kojoj treba da se promeni pelena. Trik je da jedno od drugog učite tehnike hranjenja na flašicu, uspavljivanja bebe, kupanja i, najbitnije – kako da je nasmejete!

zadaci Saveti za nove tate

Lepo je biti tata

3. Briga za majku

Žena vam je prošla kroz neverovatno teško iskustvo, i pored pomoći oko bebe, potrebna joj je podrška i pažnja kako bi se vratila u formu i fizički i mentalno. Pohvalite je kako se lepo oporavlja, napravite joj kafu ili šta god voli da pije, brinite se o bebi dok se ona odmara – ovo su osnovni saveti za podstrek i pokazivanje poštovanja, ljubavi i privrženosti.

4. Finansije

Nećete trošiti novac samo na hranu za bebe ili pelene, nego i na školu, pa fax i ostale stvari, a vrlo verovatno – i na sledeću bebu. Pametni roditelji će ulagati svoju ušteđevinu u svoje dete vrlo rano. Ako još uvek niste doneli takve finansijske odluke dok se beba nije rodila – krajnje je vreme da to počnete sada. Savet je da ulažete pametno – biti otac nije jeftino iskustvo!

5. Podrška

Možete da izbrišite strahove i sumnje oko svojih roditeljskih sposobnosti tako što ćete razgovarati sa onima koji su već prošli kroz slično iskustvo. Ne samo da ćete u njima pronaći podrčku nego ćete dobiti i dosta korisnih saveta o tome kako da budete tata. Nova ulog oca jeastašujuća ako sve radite sami – ako ništa, pitajte svog oca kako se nosio sa kompletnim iskustvom.

6. Porodično bližavanje

Kada i vi i partner udržite snage da se starate o svom prvom detetu, svo vreme provedeno zajedno, a onda i rezultati koji usleđuju čine da shvatite da ste sada konačno prava porodica. Izlasci u šetnje sa bebom u kolicima nije nešto što rade samo savršene porodice sa TV-a. To je samo početak i osnova vaše buduće sreće koju gradite!

Iako činjenica da postajete otac po prvi put ume da izazove nesigurnost – svi vaši strahovi i nesigurnosti će nestati kada se vaša beba po prvi put nasmeje, pogleda vas i promrlja, “Ta-ta!”

Maja Luković

Editors choice