Kada tek saznate da ste trudne, obično vas svi pitaju šta biste volele da bude – dečak ili devojčica. Svakako, dete je dete i kog god pola da bude volećete ga najviše na svetu. Žene umeju nadugačko i naširoko da se raspravljaju da li je i zašto lakše podizati dečaka ili devojčicu, a svaka ima svoj razlog zašto bi volele da imaju jedno ili drugo. Na kraju, kada svoju bebu prvi put uzmete u ruke i pogledate, naprosto ćete zaboraviti na sve što ste ikada izgovorile “za” ili “protiv” i biće vam sasvim svejedno! Roditeljstvo je zaista neverovatno iskustvo!

Ipak, svaka mama na svetu je nečija ćerka, a upravo to je možda i razlog zašto kada se i same ostvare u roditeljskoj ulozi imaju poseban odnos sa svojim devojčicama. Zato, evo nekoliko saveta za sve vas, ponosne mame prelepih devojčica.

1. Volite sebe i svoje telo, kako bi i vaša ćerka mogla da voli svoje.

2. Govorite im da su pametne isto onoliko često koliko im govorite da su lepe.

3. Recite im da će biti još bolje osobe i živeti lepše ukoliko podržavaju svoje drugarice, a ne zavide nikome.

mama Saveti za MAME koje imaju devojčice

4. Uživajte u svakoj sekundi podizanja svoje mezimice. Svaka je posebna na svoj način. Pružite im podršku kako bi u jednom trenutku “raširile” krila i poletele u pravom smeru.

5. Trudite se da budete žena kakvu bi volele da i ona jednog dana postane. Vi ste joj najveći uzor.

6. Ohrabrite ih da budu samostalne i nezavisne.

7. Očekujte mnogo drame i uživajte u tome.

8. Probajte da u kući ili stanu obezbedite više od jednog kupatila. Zvuči smešno, ali ima veze upravo sa prethodno pomenutom dramom!

Comments