Roditeljstvo je jedna od tema koje nikada neće iscrpeti i o kojima se može uvek iznova govoriti. Mnogo je studija, primera iz svakodnevnog života i događaja u kući tokom 24 časa, da je nemoguće zapamtiti baš svaki koji nam zapadne za oko. Stoga smo mi danas odlučili da vam damo savete o tome kako da razgovarate sa svojim tinejdžerom.

Reč je, zapravo, o studijama i pričama koje biste mogli da ispričate tinejdžeru i tako ga motivišete da postane bolji čovek.

Ako vaše dete sa vama razgovara tako što prevrće očima ili lupa vratima, verujte nam, niste jedini! Međutim, za to ne možete kriviti njegove podivljale hormone, već vaš pristup. Zato bi bilo dobro da obratite pažnju na to kako razgovarate sa svojim detetom i potrudite se da to promenite.

roditeljstvo kako da razgovarate sa tinejdzerom saveti Roditeljstvo: Kako da razgovarate sa tinejdžerom?

Svaki roditelj želi da svom detetu usadi određeni sistem vrednosti i da na njega prenese neke važne osobine, kao što su, na primer, posvećenost, iskrenost, darežljivost. Međutim, kada su pitali roditelje koja je najvažnija osobina koju bi oni želeli da prenesu na svoje dete, 93 posto njih reklo je da bi voleli da to bude odgovornost, a mislim da svi znamo i zašto.

Comments