Dečije viđenje sveta, komentari i provale, uvek su bili zanimljivi, urnebesni i popularni, ali od kad mogu da se izraze putem statusa i tvita, roditelji su postali pravi aforističari. Evo nekih tvitova koji će vas zabavati, a u mnogima od njih ćete se prepoznati – roditeljstvo nam svima postavlja slične izazove.

“I tako nam je jednog dana dosadilo da spavamo noću, da radimo šta hoćemo i kad hoćemo u čistom stanu, pa smo dobili decu…”

Cinično, ali tako blisko svim roditeljima. Prepoznavanje i smeh pomoći će vam da se ne osećate kao sebičnjaci, jer niste usamljeni u svom doživljaju da više nemate svoj život od kad imate decu. Nije neka pomoć, ali jeste olakšanje – niti ste vi loši roditelji, niti postoji brak i način života, koji se dolaskom dece nije drastično promenio.

“Usrdno pomažem svom sinu da pronađe čokoladu, koju sam sinoć pojeo.”

Ah, osećanje krivice koji poznaje svaki roditelj, koji je ikada krišom strpao u usta slatkiše namenjene detetu – znači svaki. Doživljaj sličan onome kad krijete od deteta da pušite, jer želite da budete dobar primer.

“Ja: To je moja velika devojčica! Ona: Ja nisam velika! Ja: To je moja mala devojčica! Ona: Ja nisam mala! Ja: Dobro, šta si ti? Ona: Ja sam zmaj.”

S13 Roditeljski TVITOVI u kojima ćete se pronaći

I vi imate svog zmaja, u onim momentima kad detetu ne odgovara da bude veliko, niti da ga smatraju malim, jer ono oseća da je nešto više i bolje od takve kategorizacije. Kako se oni istinski ljute što ih mi potcenjujemo i ne vidimo zmaja u njima, pa moraju da nam crtaju!

“Ja: Možeš da zamoliš bilo koju zvezdu da ti ispuni želju. Petogodišnjak: Koja je Zvezda smrti?”

Kad ste fan. Nema iznenađenja kad vam traže da im kupite svetlosni mač, ili kad na ulici primete Džedaja – svi znaju da oni nose ogrtače sa kapuljačama.

“Nikada, ali nikada ne gledajte u oči dete koje samo što nije utonulo u san. Primetiće vaše uzbuđenje i propašće vam poduhvat.”

To neopisivo oduševljenje pred bliskim ostvarenjem vizije o toplom tušu, čaši vina i gledanju filma na miru, koje se pretvara u neopisivu frustraciju, kad vam se vizija pretvori u prah… To poznaju samo oni koji su se ponadali da je bebu san najzad savladao, pa su to neoprezno proveravali gledanjem kako joj se sklapaju kapci.

Comments