Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Jednom ili dva puta godišnje, roditelji se prisete ranih dana i sednu u školske klupe, ali u potpuno novoj ulozi, ulozi roditelja. Ipak, onda zaboravljaju na grehe iz svoje mladosti i osuđuju svoju decu.

Roditeljski sastanci su nešto što u nama budi podeljena osećanja. Onima koji su dobri đaci to su momenti slave i trenuci da njihovi roditelji budu ponosni, dok za roditelje čija su deca nestašnija i manje privržena učenju, rumenilo obraza nije isključeno. Nije redak primer da roditelji crvene na sastancima zbog nečega što su prvi put čuli od nastavnika. A da biste izbegli takve situacije morate dobro upoznati svoje dete, provoditi vreme sa njim, učiniti da ono ima maksimalno poverenje u vas da bi moglo da vam se poveri.

Roditelji, a i vi budući, evo nekih stvari koje bi trebalo da znate o svojoj deci i o edukaciji istih.

125 Rđavi su oni roditelji koji zaboravljaju na grehe iz svoje mladosti

Vaše dete treba da se nauči da osnovne potrebe obavlja samo

Razumemo vašu požrtvovanost i brigu, ali ako je krenulo u školu znači da je sposobno da se samo obuče, zaveže pertle ili spakuje knjige. Iako je ovo nešto što se uči od malena, deca ponekad koriste vašu naklonost i ljubav pa ne žele da to učine sami. Pomažući im vi im samo otežavate, jer u budućnosti nećete biti u svakom trenutku sa detetom. Takođe, ovo su prvi zadaci sa kojima dete mora da se nosi dostojanstveno i tako počinje da uči šta znači odgovornost.

Detetu ne treba stalno povlađivati

Od malih nogu učite ga pravim vrednostima i upoznajte ga sa značenjem reči kritika. Praktično mu pokažite šta je pogrešno i kako to može da ispravi. Neka odrasta suočavajući se sa poteškoćama, ali onim normalnim za dečji uzrast. I da, svakako je neophodno detetu staviti do znanja da je potrebno da zatraži odobrenje pre nego što nešto uradi.

Ne sme da izgovara male laži

Deca su sklona imitiranju odraslih, njihovih reakcija i reči, a često se služe i lažima. Uzrast osnovaca najpogodniji je period za kreiranje nestvarnih misli i tako se dete može razviti u pravog lažova. Zato je najbolje naći kompromis i obećati detetu neku igračku ili nagradu ukoliko govori isključivo istinu.

219 Rđavi su oni roditelji koji zaboravljaju na grehe iz svoje mladosti

Dete se edukuje kod kuće

Naučite svoje dete da ukoliko pogreši ništa nije strašno. Činite to sa mnogo ljubavi i razumevanja i ne ponašajte se autoritativno, jer tada dete može osetiti strah. Ukoliko uradi nešto loše, pokažite mu kako se radi i sa osmehom na licu se radujte svakoj novoj stvari koju vaše dete nauči.

Izvor fotografija: pinterest.com

Violeta Stojanović

Editors choice