Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Venčanja često iznedre neke primere čudnog ponašanja članova porodice. Ali to može da poprimi širi razmere, pogotovo ako su vaši roditelji razvedeni. Na venčanju ćete se na jednom mestu naći vi i vaši majka i otac. Vrlo dobro znate kako ste se proveli prošli put kada ste se našli u istoj prostorji. I ovog puta, postoji opasnost da se sve to ponovi na vaš veliki dan i to pred mnogobrojnom publikom.

Kakvo god da je trenutno stanje stvari, ne samo što ćete morati da saslušate sve strane, već ćete morati da delujete i kao posrednik. Znam da neće biti nimalo lako, ali evo nekoliko saveta koji su pomogli drugim parovima…

Ponašajte se prema svojim roditeljima kao prema odraslim ljudima, jer to i jesu

Nemojte se odnositi prema svojim roditeljima vodeći se njihovim trenutnim ponašanjem, odnosite se prema njima onako kako bi trebalo da se ponašaju. Odrasle osobe, ili bi barem trebalo da su takve, sposobne su da racionalno rasuđuju. Podsetite ih da vi ne želite da birate strane i ne zadržavajte se ni na jednoj temi. Naoružajte se strpljenjem.

I vi se ponašajte kao odrasla i zrela osoba

To znači, bez ljutnje: nemojte da izgubite sve živce, ako vam roditelji kvare slavlje. Ne vičite na njih zato što nisu bili ljubazniji, srećniji, bolji roditelji na ceremoniji. Kao odrasla osoba, vi znate da ne možete izmeniti svoje roditelje, takvi su kakvi su. Kraj priče. Jedina stvar koju možete promeniti jeste sopstveni stav. Ako budete istrajni u tome, promenićete i način na koji se oni ponašaju prema vama.

slika15 Razvedeni roditelji na venčanju? Izbegnite neprijatnu situaciju

Zapamtite – ovo je vaš dan, i niko drugi nije bitan osim vas i vaše voljene osobe

Nemojte da zaboravite da vam oni žele samo najbolje

Svaki roditelj ima drugačiju ideju o tome koji su vaši najbolji interesi. Oni vas vole, ali ne mogu da vide dalje od svog povređenog ponosa. Podsetite ih da ih podjednako volite i da ste zaista srećni što će oboje biti prisutni i da je to sve što tražite od njih.

Devet od deset puta biće slučaj da se oni uopšte ne prepiru oko vas

Skoro uvek se radi o razlozima koji su doveli do kraha njihovog braka. Oni žele da pokažu svoju ogorčenost, nerazrešena pitanja i neizrečena osećanja. Poenta je sledeća: ne radi se o vama!

Vaš budući brak nije njihov propali brak

Ako se pribojavate da biste vi i vaš partner mogli lako da se pretvorite u vaše roditelje, u pravu ste, to može da se desi. Ali propali brakovi nisu zarazni poput nekog virusa. Propali brak je takav kakav je zbog ljudi koji su ga sklopili. Imaćete jasnu predstavu o tome gde su vaši roditelji grešili, pa pokušajte da to izbegnete. Takođe, znate kako se gradi stabilna veza i nastavite tako u budućnosti. Samo vi možete da kontrolišete svoje odluke i budućnost.  Ne možete uticati na prošlost, ali možete učiti na greškama.

Tekst: Maja Luković

Editors choice