Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Deca su omiljeni učenici svojih roditelja i nalaze se na prvom mestu!

Vaše planove i dnevne obaveze organizujte tako da uvek imate vremena za svoje dete, da ga spremite za vrtić, obavezno mu pripremite obrok, a posle završetka radnog dana da stignete da se poigrate sa njim i obnovite gradivo.

Iako vam se  škola čini daleko i mislite da nije vreme da počnete sa učenjem, varate se. Navika je čudna stvar, zato počnite da navikavate decu još od malih nogu da drže knjigu u rukama.

Štivo će se kasnije promeniti, ali navika će ostati ista.

124 Pripremite dete za vrtić

Čitajte detetu! Čitanje je najvažnija stvar koju možete učiniti svom mališanu, jer ćete na taj način u njemu probuditi strast za čitanjem. Dete voli da istražuje i da oponaša svoje roditelje, pa tako često vidimo dete koje ponavlja stvari koje je njegova mama radila.

Iskoristite prednost i iskustvo koje imate i poklonite detetu nešto najlepše, a to je glad za znanjem.

Pričajte mu! Pričajte bajke, pričajte o budućnosti, o nekim normalnim i detetu nenormalnim stvarima. Na svako pitanje dajte odgovor, ma koliko to čudno zvučalo, najgore je ostaviti dete bez informacije i odbiti ga. Odbijanje je znak nesaradnje i neuspeha.

Pokažite mu praktično! Osmislite razne kreativne igre, jer je tako učenje bolje i brže. Ukoliko učite matematiku, brojite čokoladice na polici ili ga motivišite nekom novom igračkom ukoliko odradi zadatak.

Naučite svoje dete bude donekle nezavisno. To podrazumeva da samostalno obavlja radnje u kupatilu, pere ruke i oblači se.

Nije lepo razmaziti dete, jer ono postaje pasivno i ne javlja se želja za napredovanjem.

Uporedo sa razvijanjem mentalnih sposobnosti, moraju se razvijati i psihičke. A pored zadovoljavanja osnovnih potreba, postoje i mentalne aktivnosti koje moraju biti na zavidnom nivou.

To su: prepoznavanje jednostavnih oblika i boja, memorisanje pesama, pokazivanje interesovanja za priče i pesme, uočavanje štampanih znakova i simbola, izražavanje misli i ideja i crtanje.

Izvor fotografija: yumama.com

Violeta Stojanović

Editors choice