Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Da bi vam brak počeo ovom jakom romantičnom simbolikom, treba da imate krupnog, žilavog dasu za muža, sa jakim rukama. Lakše je ako ste mršave i sitne, čak i ako ste trudne. Ali ako ste visoke, krupne i baš trudne, muž mora da bude veći i jači od sveg tog tereta.

Neki običaji su zabavni, neki blesavi, a neki veoma zahtevni. Gađanje jabuke, bacanje sita preko krova – ima to značajnu simboliku. On treba da ne bude ćorav, da ume da puca i to u sitnu metu sa solidne razdaljine. Ona mora da bude sposobna kao onaj četvrti stub koji drži krov doma, dok on čuva i brani nju i potomstvo koje će mu izroditi.

groom carrying bride tanya lippert1 Prenesi me preko praga

U nekim kulturama mlade su uvek trudne – jer zašto bi neko uzimao jalovu ženu? Kakve god da su tradicije i simbolike koje vas uvode u bračni život, to prenošenje preko praga je stvarno romantično.

Možda simbolizuje to, kako će vam život biti lagan i udoban, jer će vas on na rukama nositi (i držati kao malo vode na dlanu).

Ili, kako ćete moći da budete slabi i ženstveni koliko god vam se može, jer ćete u njemu naći pouzdan oslonac.

Ako može da vas nosi preko praga (veliku i trudnu) moći će i da pomeri ormare i komode kad usisava i da donese s pijace boga oca.

Nosiće dete u jednoj ruci, dok drugom meša ručak.

Nosiće jedno dete na krkače, a drugo u kenguru.

Sigurno će vam u svemu pomagati, kad je tako jak.

Pa, ako ne znate ko vas nosi preko praga, sasvim sigurno ćete saznati kad vas unese. Vrlo brzo. Oni kilogrami soli i čega još beše, što treba da podelite sa nekim, da biste ga upoznali, vrlo brzo se potroše. A ako mislite da znate slabosti i vrline svog prenosioca, saznaćete još toga, bez brige. I bićete iznenađene. Možda prijatno.

U svakom slučaju, bolje je udati se, makar i kratkotrajno, nego nikada ne iskusiti brak.

A kad se već udajete, unesite svu dobru simboliku koja vam nešto znači. Jer ako ne započnete puni entuzijazma i dobre nade, propustićete ono najbolje u braku. Početak.

Neka vas obavezno prenese preko praga. Ako je niži od vas i sitan, ne znači da nije dovoljno mišićav. Svaki muškarac bi trebalo da može da podigne svoju (trudnu) ženu i prenese je preko praga. To traje minut, a pamti se celog života.

Znam jedan krupan par, odavno srećno razveden, u kome je mlada bila takoreći pred porođajem, visoka solidno i teška celih sto kilograma. On je bio malo teži i malo krupniji, ali vrlo odlučan. A onda su se zaglavili u dvokrilnim vratima – jer je bilo otvoreno samo jedno krilo. Prisutni su se mnogo smejali, navijali i asistirali, brzo su otvorili i ono drugo krilo, da mladoženju ne izda snaga, a fotke su super ispale.

I posle cele priče, kad god se te slike odnekud pojave, a nekako se uvek pojave na nekom okupljanju rasturene porodice povodom dečijih rođendana, a bogami i na parastosima, svi se setno osmehuju i prepričavaju kako je to bilo na početku.

Ne potcenjujte snagu dobrih početaka. Ako i sve krene drugačije, tužnije i ružnije od svega što ste očekivali, dobre stvari uvek ostaju dobre, lepa sećanja su uvek lepa, a fotografije uvek zabavne.

Aleksina Đorđević

Editors choice