Ako malo razmislite, nećete uvređeno pomisliti „kakvo je to pitanje?!“ Legenda kaže da ima brakova u kojima se partneri vole i poštuju do kraja života, ali ne kaže sve ostalo. Praksa je pokazala da sve ima svoju cenu. I da koncept razmene nije spontan i inspirativan, nego proističe iz namere, volje, truda i rada na sebi i međusobnom odnosu.

Uvek nešto uložite, a posle nekog vremena procenjujete šta ste dobili i koliko ste dobro i mudro ulagali.

Dakle, nisam mislila ništa prostački. Samo hoću da skrenem pažnju na uobičajenu bračnu seks trgovinu, kojoj ne izmiču ni najposvećeniji parovi. To nije definicija njihovog dobrog odnosa, ali dobri odnosi zahtevaju kompromise i pregovaračke i trgovačke veštine, čemu podležu i seksualni odnosi.

Žena je često u poziciji da u nekom trenutku prosto ne može da odbije svog čoveka, iako joj nije do seksa, jer bi to bilo još jedno u seriji odbijanja, koje bi verovatno uzdrmalo odnose. Ona pravi procenu i plaća svoj mir prostom odlukom da odradi taj seks. Odbacuje svoje razloge za neraspoloženje i ulazi svesno u trgovinu.

u krevetu Plaćate li seks u braku?

Ja njemu petnaestak minuta seksa, pa će me posle ostaviti na miru neko vreme, a uostalom, svakako mi neće biti neprijatno i možda mi se raspoloženje i popravi. Često bude baš tako. Žena naplati uloženo po sva tri osnova. I bude ostavljena na miru neko vreme i bude joj prijatno i popravi joj se raspoloženje. Nikakva to filozofija nije. A ni psihologija. Često je to prosto tako. Jedna od onih životnih činjenica koje prihvatate, ne dramite i ne preispitujete. Ima dobrih i loših perioda, a ima i boljih, a seks je važan da vas održi povezane u svakom od ovih perioda. Podvedete celu priču pod „čist račun, duga ljubav“ i niko nije nezadovoljan. Samo je neko ponekad zadovoljniji.

Comments