U braku bi odgovornosti trebalo da se podele, ali kad se nađu u ulogama bračnih drugova i roditelja, desi se nešto što žena ne bi smela da dopusti da se desi, jer je to njena odgovornost. Mi smo emotivno otvorenije i senzitivnije, imamo dobre instinkte i čuvenu žensku intuiciju. I svoj deo odgovornosti trebalo bi da nosimo svesno i mudro. Ako ne želimo da oteramo svog čoveka od sebe, vodićemo računa da ne napravimo najčešće ženske bračne greške.

Stavljenje dece na prvo mesto

Zamka broj jedan. Na vrhu top lista svih bračnih zamki u koje žene upadaju. Ne treba puno pameti da se shvati zašto ne treba stavljati decu ispred supružnočkog odnosa. Roditelji bi trebalo da budu udruženi u staranju o deci, donošenju odluka i rešavanju dečijih problema. Ali majke umeju da preuzmu na sebe sve što se tiče dece i da očevima dodele ulogu policajca i sudije, a da za sebe zadrže maženje, deljenje tajni, zajedničko spavanje i sve privilegije intimnosti. Samo što ta intimnost zauzme sve ženine kapacitete za bliskost i za muža ne ostane ni malo mesta.

dvoje3 Pet ženskih grešaka u braku

Zanemarivanje svog izgleda

Druga najčešća greška na svim top listama pogrešne ženske bračne prakse je suvišna kilaža, frizura za kupanje sa dva prsta podrastka i trenerke za po kući, a i u svim ostalim prilikama koje nisu odlazak na posao. Žene se ponekad goje uinat svojim muževima. Naravno, nesvesno. Zauzimajući svoju poziciju nekoga ko nosi kuću i brak, goje se da bi zauzele više stabilnog prostora. Prosta psihologija. Raskrinkajte sebe i svoj otpor i strahove i ne dozvolite sebi da izgledate kao temelj, ako to već jeste.

Comments