Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Deci od malena treba usaditi zdrave navike, ali kako se boriti protiv onih loših? Na dobrom smo putu da našoj deci podarimo zdravo i srećno detinjstvo.

Smanjite unos šećera

Zdrava ishrana je jedna od najvažnijih navika koju bi im trebalo usaditi. Veliki broj dece uživa u nezdravim grickalicama i preteranom unosu šećera u vidu slatkiša i čokolada. Takođe, šećer se nalazi i u gaziranim pićima, a deca često posežu za njima. Pokažite im da je svakodnevni unos voća, mleka i prirodnih sokova najzdravija navika i da će zahvaljujući njima biti snažniji.

Gledanje televizije

Nažalost, domaći TV program nema baš puno sadržaja koji se bazira na obrazovanju i edukaciji mališana i dece. Sve je više crtanih filmova u kojima se propagira nasilje. Sami osmislite slobodno vreme za svoje dete i pustite mu na DVD-ju crtaće u kojima će zaista uživati, a vi ćete biti opušteni i spokojni.

kids TV habits Pet dečijih navika koje morate promeniti

Nemojte dozvoliti deci da provode mnogo vremena gledajući televiziju

Boravak u zatvorenom

Čak i kada je hladno, potrebno je provesti makar sat vremena na svežem vazduhu. Ukoliko je vreme kišovito, obucite svom mališanu kabanicu i prošetajte po parku. Ne dozvolite da dete previše vremena provodi u zatvorenom, ništa ne može zameniti šetnju na svežem vazduhu.

Propuštanje doručka

Doručak je najvažniji obrok i ne smemo ga propuštati! Ni mi odrasli, a kamoli deca. Ne dozvolite vašim mališanima da prespavaju ukusne jutarnje obroke, servirajte im uvek svežu i zdravu hranu. Dopustite im da sami učestvuju u dekorisanju stola ili tanjira… Tako će bolje jesti.

Izbegavanje povrća

Naučite decu da su brokoli i prokelj zdraviji od brze hrane. Spremite ih na ukusan način i servirajte svaki put u malo većoj količini. Ako vaše dete negoduje, budite strpljivi.

Tekst: Jovana Katić

Editors choice