Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Mnogi su razlozi zbog kojih se žene udaju, a koliko god njihovi razlozi bili pametni i opravdani, život u braku (kao i u svakom drugom aranžmanu) ne nudi nikakve garancije, pa se dešava da se razvode iz daleko pametnijih razloga od onih koje su imale kad su se udavale. Evo najčešćih:

-Žene se udaju jer im je prirodno da teže braku i zasnivanju porodice, a razvode se jer shvate da im ta težnja nije prirodna, nego nametnuta. Pa, razbijajanje predrasuda i upoznavanje sebe, vredno je svakog rizika i svake životne lekcije, a brak i razvod su među najtežima. Da se nisu udale ubeđene da je to prirodno i da tako treba, ne bi ni saznale da je za njih prirodno nešto drugo i da kategorija „tako treba“ opstaje na ličnim katastrofama, bolestima i očajanjima. Ako su ovo shvatile, nisu bile glupe ni kad su se udavale, ali svakako su postale pametnije kad su rešile da se razvedu.

-Takođe, žene se često udaju iz potrebe da pobegnu iz svoje primarne porodice, a onda se razvode kad shvate da su u svom braku postigle iste ograničavajuće i ugnjetavajuće uslove, od kojih su pobegle. Ovakav potez obično povlače vrlo mlade žene. U braku imaju dovoljno vremena da odrastu i da shvate da i dalje nisu svoje, da to nikada nisu bile i da neće ni biti, ako ostanu u bračnom zatvoru u koji su uletele bežeći iz roditeljskog. Ponekad, one se opamete, razvedu i bace na obrazovanje, biznis, karijeru, pokušavajući da se ostvare na poljima koja su im bila potpuno van fokusa i koja su otkrile samo zato što su ih svi sputavali u tome. Ponekad, one samo nastave dalje, iz braka u brak, nemajući snage da promene koncept u kome neko mora da brine o njima i to posesivno i strogo.

brak Pametne žene se udaju, pametnije se razvode

Editors choice