Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Kad uđete u brak svesno i spremno, puni ljubavi i podrške, rešeni da se oslonite na trajne vrednosti, da im doprinesete i da ih sačuvate, neke stvari se ne promene uopšte, koliko god vam brak i zasnivanje porodice menjali život, stavove, težnje i prioritete.

Ne osećate se više obavezani, nego pre braka

Nevenčani parovi obično izjavljuju da parče papira ne znači ništa. Ali to kažu i mnogi venčani. Potpisivanje, ceremonija stupanja u brak i svo to nastojanje da se zvanično i svečano obeleži početak novog života, uopšte im ništa ne znači – zbog toga se nisu više obavezali, nego što su to već postigli svojom posvećenošću i željom da budu par i da kroz život idu zajedno. Preuzimanje odgovornosti ne počinje sa ozvaničavanjem veze, nego sa zrelošću i spremnošću da se veza gradi, neguje i održava. Dobru vezu zvanično zasnivanje zajednice ne ojačava i ne obavezuje dodatno. Brak koji je došao kao posledica zajedništva, ne obezbeđuje zajedništvo sam po sebi – to čini par, dvoje ljudi rešenih da ostanu zajedno.

brak 3 Ove stvari se u DOBROM braku ne menjaju

U zajedničkom životu se ništa ne menja

Onim parovima koji zajednički život počinju sklapanjem braka, sigurno se dosta toga menja – od životnog prostora, do dnevnih navika. Onima koji već žive zajedno, bračna zajednica ne predstavlja nov teren na kome tek treba da se snađu i organizuju svakodnevicu. Kad se vrate sa svadbenog puta (ako su ga uopšte i imali), njihov život se nastavlja uobičajenim tokom. Oni se već poznaju, već su odradili onaj deo sa deljenjem hleba i postelje i brak za njih nije ni najvažniji korak u životu, ni stres, ni teret. To je samo ugovor da će i dalje nastaviti putem kojim su krenuli, koji je civilizovano napraviti, ili koji simboliše njihovu posvećenost. Nema neprijatnih iznenađenja, a prijatnosti i prednosti zajednice već su ustanovljene i vrednovanje. Oni su već zauzeli svoje mesto jedno pored drugog i nemaju nerealna i romantična očekivanja.

Editors choice