Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

O planiranju venčanja svi govore kao o stresnom periodu koji morate da prevaziđete i posle kog sve postaje predivno. Međutim, niko vam ne kaže stvari koje bi trebalo da očekujete od svega što dolazi posle.

Prva bračna noć nije najzabavanija stvar na svetu

Većina parova se usaglasila oko toga da im prva bračna noć nije bila zanimljiva, iako se oko toga diže velika prašina. Svima su iskustva prilično slična – dođu, presvuku se, odu da se istuširaju, skinu šminku (žene) i zaspe u hodu! Često je isti slučaj i sa muškarcima, iako svi misle da će jedva čekati da vas skinu i rade bezobrazne stvari. Verujte nam, obe strane budu veoma umorne. Ipak su prošli kroz neverovatno stresan i dug dan. Nemojte se ljutiti na partnera ili biti tužni ako prve bračne noći ne budete radili stvari koje ste planirali da ćete raditi… znate na šta mislimo. Međutim, na medenom mesecu ćete moći da nadoknadite sve što ste hteli da uradite prve bračne noći. Ako ste pripremili set seksi veša, ovo će biti vaša prilika da ga iskoristite.

Svi žele da se pitaju i budu uključeni u vaš život i odluke

Zapamtite ovaj savet i pripremite se za to da će svi iz vaše najbliže porodice i njuškala od vaših prijatelja, želeti da daju savet kako da organizujete venčanje i kako bi trebalo da izgleda. Neki od njih će biti fini, pa će misliti i na vaše ideje kada vam budu predlagali nove koncepte za venčanje, dok će drugi, bez obzira na to šta vi mislite, davati svoja mišljenja i smatrati da jedino tako treba stvari da se urade! Nemojte da pošizite i nađite nekoliko finih načina da se izvučete i da na fini način kažete ne, jer, ipak trebaće vam ti ljudi.

Ništa se ne menja preterano

Sve serije, filmovi i komentari se svode na to kako vam se život menja u potpunosti posle venčanja, kada zapravo, gotovo sve ostaje isto. Kako neki od parova kažu – budili bi se dan posle svadbe i očekivali da će videti nešto drugo ili da će se osećati drugačije, a nisu! Svi kažu kako su očekivali nešto veliko, da su imali neki osećaj kako će se to nešto upravo desiti, međutim – apsolutno ništa se nije dogodilo! Ništa! Možda ovo i nije najbolji svadbeni savet koji možete da dobijete, ali će vam svakako sačuvati mnogo mentalne snage i pripremiće vas na činjenicu da – vi ostajete isti, vaš muž ostaje isti i dalje ćete se voleti i uživati u vremenu koje provedete zajedno. Naravno, ovo se odnosi na parove koji su pre braka živeli zajedno. Toplo preporučujemo svim parovima da najpre provedu makar nekoliko meseci zajedno pre nego što stupe u bračne vode. Tako ćete videti da li ste kompatibilni za zajednički život ili ne.

SLIKA11 Ono što niko ne kaže mladencima pre venčanja

Ljubav ostaje, samo sada nosite burmu

Venčanje je test

Venčanje, tačnije planiranje venčanja, je odlična prilika da vidite ko su vam bliski prijatelji i dobri rođaci. Parovi generalno tvrde da su tek tada mogli da vide na koga mogu da se oslone, ko se ponudio da im pomogne i u čijem društvu suštinski uživaju. Takođe, od grupe ljudi koja dođe, moći ćete da izdvojite one koji su došli da budu srećni zbog vas, da vas podrže i požele vam srećan i dug bračni život i one koji su došli samo da jedu, piju i ogovaraju.

Vrlo je stresno i iscrpljujuće

Planiranje venčanja, čak i onog malenog, je veoma iscrpljujuće! Verovatno nećete spavati nedeljama pre nego što se izgovori ono čuveno “Da!“, a posle tog “Da!“ samo ćete želeti da spavate. Ako želite da ne budete non-stop umorni moraćete da organizujete vreme i da tražite pomoć od što više ljudi. Nemojte sve ostavljati za poslednji momenat nego izdvojte par dana da isplairate “plan B“ u slučaju da vaša prvobitna ideja ne bude moguća.

Slika2 Ono što niko ne kaže mladencima pre venčanja

Uvek imajte “plan B“

Ukoliko ste u toku planiranja sopstvenog venčanja ili ste se nedavno venčali, podelite sa nama savete koji će pomoći budućim mladama i dati im smernice!

Tekst: Maja Luković

Editors choice