U braku je lako mnogo zabrljati. Dovoljno je da počnete da mislite kako imate prava na svoj život i kako partner ne mora da zna sve što vi radite – uključujući poslove kojima se bavite i odnose koje održavate sa drugim ljudima. Sa partnerove tačke gledišta, to je izdaja. I partner je u pravu, što shvatate onog trenutka kad se vaša izdaja otkrije.

Bilo da ste nekome pozajmili novac bez dogovora sa partnerom, sklopili rizičan posao i doživeli krah, ili ste uhvaćeni u prevari – vi ste lažov i prevarant. Povredili ste partnera, izgubili njegovo poverenje i jedino vam preostaje da molite za oproštaj. Samo što to nije jedino što vam preostaje. U želji da dobijemo oproštaj, zaboravljamo najvažnije – da smo dužni da poradimo na sebi i da promenimo stavove, ako mislimo da održimo brak. Jer, stvari se neće popraviti ako se mi ne promenimo.

Preispitajte svoje prioritete i motive

Suočite se. Ne samo sa posledicama svojih postupaka, jer tu i nemate neki izbor, one su vas snašle, nego sa sobom i svojim izborima – što je na duže staze mnogo važnije. Zašto ste lagali partnera? I da li ste zaista verovali da ćete moći neki deo svog života da krijete od njega večno? Ili vam je to zbog čega ste rizikovali brak, zapravo važnije od braka? Ili ste upali u ćorsokak i podsvesno ste želeli da vas partner otkrije i natera vas da uradite pravu stvar? Odgovorite sebi na ova pitanja. Ti odgovori će dovesti do još pitanja. Samo hrabro, možda na kraju shvatite šta stvarno hoćete i do čega vam je stalo i kakav izbor imate.

bračni odnosi Kako da popravite odnose u braku, kad mnogo zabrljate
Comments