Veliki broj žena veruje da je brak kao bajka – budite se zagrljeni, stalno ste nasmejani, kuvate zajedno, izlazite, smejete se i zabavljate, a poljupci pršte na sve strane. Zaista zvuči idilično, ali to se dešava samo na filmu i u knjigama. Stvarnost je ipak malo drugačija…

Odjednom se zapitate šta je uzrok svih tih preobražaja i može li nešto da se promeni. Razlog je taj što vi, kao i milioni žena širom sveta, imate potpuno pogrešna i nerealistična očekivanja kada je brak u pitanju.

vencanje1 Očekivanja u braku koja se nikada neće ostvariti

Očekujete da se medeni mesec nikada neće završiti

Morate biti svesni toga da je medeni mesec gotovo isto što i godišnji odmor. Ni o čemu ne brinete, odmarate se, relaksirate i uživate na suncu po ceo dan. Čim se vratite kući, vraćate se u stvarnost koju čine svakodnevne obaveze i problemi kao što su posao, sređivanje kuće, neplaćeni računi. Na medenom mesecu on je spreman da vam ujutru spremi doručak i skuva kafu, da vas izvede uveče na romantičnu večeru, a kod kuće ni svoje prljave čarape ne stavi u veš mašinu.

Osećate se ogorčeno i izdano. Sva vaša uverenja da je vredan i uredan odjednom padnu u vodu. Nažalost, medeni mesec je divno i prelepo iskustvo ali ne traje večno. Realan život zahteva da budete zreli i odgovorni i date sve od sebe da vaš brak uspe. Ne očekujte da vas neko služi i tretira kao princezu. Gotovo svaki muškarac u braku želi tretman koji je imao kod svoje majke, a to podrazumeva uredno ispeglanu košulju, čist stan i ručak na stolu. Zvuči razočaravajuće, ali zaista je tako. Nažalost! 

kuvanje Očekivanja u braku koja se nikada neće ostvariti
Comments