Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Živimo u digitalnom dobu i naša deca, čini se, prvo nauče da koriste kompjuter, pa tek onda progovore. Međutim, nažalost, to ne utiče na njihovo ponašanje kada su na mreži. Zato je veoma važno da decu na vreme usmerite šta je prikladno i bezbedno postavljati na internet, koje društvene mreže smeju da koriste i na koji način i slično.

Jer, ukoliko ne pazimo, bezbednost dece na internetu lako može biti ugrožena.

Zato povedite računa kako se ponašaju nove generacije i postavite im jasna pravila ponašanja kada koriste internet.

Pravila

Nove generacije Bezbednost dece na internetu 22 Nove generacije: Bezbednost dece na internetu

Napravite ugovor sa svojom decom, ukoliko vas brine njihova bezbednost na internetu! Ugovor treba da sadrži uputstva kada smeju da koriste svoje uređaje, koje stranice smeju da posećuju i slično. Razgovarajte sa njima otvoreno o tome šta oni pretražuju na internetu i blagovremeno im ukažite na to da određeni oblici ponašanja ugrožavaju njihovu bezbednost iako oni misle da to nije ništa strašno, jer sede kod kuće i misle da su bezbedni.

Edukujte se

Nove generacije Bezbednost dece na internetu 2 Nove generacije: Bezbednost dece na internetu

Prihvatite to da decu nećete moći da odvojite od računara i zabranite im da koriste internet. Zato je pametnije da vi naučite što više možete o ovoj temi i onda budete u stanju da podučavate svoje dete o svim aspektima globalne mreže. Morate razumeti svet u kome vaše dete živi i prilagoditi mu se, jer tehnologija napreduje iz dana u dan i ma koliko vi žalili za onim detinjstvom koje ste vi imali, to doba se nikada neće vratiti i nove generacije imaju nova pravila.

Plan za nasilnike

Nove generacije Bezbednost dece na internetu 1 Nove generacije: Bezbednost dece na internetu

Koliko god mislili na bezbednost dece na internetu, opet može da se dese neplanirane okolnosti. Bilo da vaše dete njegovi vršnjaci zadirkuju zbog nečega ili da se neke odrasle osobe obrate vašem detetu sa nepristojnim komentarima i predlozima, ono bi trebalo da zna šta tada da uradi. Zato mu objasnite kakvi to komentari i sadržaji nisu normalni i da ukoliko primeti tako nešto obavezno kaže vama, kako biste ukoliko je potrebno vi kontaktirali i nadležne organe.

Lenka Gatić

Editors choice