Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Srećan i ispunjujući brak može da bude jedan od najlepših životnih darova. Međutim, uvek je izazov održati ga onako kakav bismo želeli da bude. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vam brak opstane, da bude divan, da razbijete monotoniju i da ostanete uz svog partnera srećni čitav život!

Pozitivnost pomaže

Bez sumnje, neophodno je da se usredsredite na dobre stvari koje imate u svojoj zajednici, a ne na negativne. Uživajte u činjenici da oboje možete da provedete vikend zajedno, umesto što ćete šizeti zbog toga što se gotovo nikada ne viđate tokom nedelje. Naučite da cenite svaki lep i dobar momenat. Verujte da ste u srećnoj vezi.

Slušajte!

Nešto što je mnogo lakše reći nego uraditi! Ako želite da budete u uspešnom braku, naučite da slušate svog partnera! Uvek se kasnije možete vratiti na svoja razmišljanja. Na primer, ako mnogo želite da mu ispričate šta se zanimljivo dogodilo na poslu, a vidite da je on imao užasan dan, pustite prvo njega da ispriča šta mu je na duši. Vaše divne stvari sa posla zaista mogu da sačekaju dok se on malo oraspoloži!

Dajte jedno drugom prostora da dišete

To što ste zajedno ne znači da ne smete da imate lično vreme i svoj lični prostor, kao i da svako od vas radi stvari koje želi. Pustite je da ode na vikend sa drugaricama. Pustite ga da ode na golf sa prijateljima ili sam na pecanje. Uvek pustite da bude malo misterije u vezi. Nemojte čistiti zube otvorenih vrata kupatila i definitivno zaključajte vrata dok se brijete ili depilirate, ništa ne ubija romantiku kao te životne stvari.

Ne idite u krevet nerešenog problema

Diskutujte, debatujte, svađajte se, ali se poljubite i pomirite pre nego što odete u krevet. Seks pomirenja je uvek odlična stvar.

Pazite šta pričate

Mnoge opaske koje izgovorite u besu ostaju urezane u partnerov mozak i nikada ne možete da ispravite to što ste rekli. Zapamtite, možda i ne mislite to što kažete, ali jednom kad izgovorite, šteta je napravljena i nema nazad. Razgovarajte o problemu kada prevaziđete bes i sposobni ste da razmišljate racionalno. Time što ćete partnera saslušati i sami ćete stvoriti viziju njegovog gledanja na stvari i zbog čega je nesporazum nastao. Tako samo kontrolišete emocije i sprečavate svađu.

sLikaaaa 1 Neka vam brak procveta!

Sačuvajte ljubavnu sreću sa dana venčanja kroz ceo brak

Budite jedno drugom podrška

Podržavajte jedno drugo kroz životne uspone i padove. Ako se zajedno suočavate sa životnim dobrima i životnim nedaćama postajete jači kao par i zajednica. Provodite vreme zajedno. Pomozite jedno drugom u krizi. Negujte zdravu zavisnost jedno od drugog i izgradite takav odnos da uvek možete da računate jedno na drugo.

Više seksa!

Ne potcenjujte čuda seksa koja mogu da vam oplemene bračni život! To ne znači da budete seksualni manijaci. Oživite strast toplim zagrljajem, nežnim poljupcem ili suptilnim romantičnim momentima.

Nema boljeg leka od smeha!

Zavitlavanje i smisao za humor mogu da začine vaš život kao ništa drugo! Šalite se, smejte se, šalite se na svoj račun, a i na partnerov! Smejte se blesavim šalama svoje dece i gledajte kako dosada nestaje iz vašeg života!

Prestanite da zvocate

Naučite da ne zvocate toliko. Ako je zaboravio da plati račun, Bože moj, pa šta. Poljubite ga i dajte mu listu stvari koje treba uraditi i to bez mnogo opominjanja.

Naučite da balansirate karijeru i posao

Odlučite koji su vam prioriteti. Naučite da žonglirate sopstvenim vremenom tako da ostane za svakoga po nešto. Razgovarajte o finansijama otvoreno i zajedno odlučite šta je najbolje. Nemojte kriti jedno od drugog dohotke.

Naučite da prekinete raspravu

Nemojte da raspredate o jednom te istom stalno i vraćate se u prošlost. Čak i ako osećate da vam partner nije u pravu, naučite da popustite. Naravno, ukoliko njegova greška utiče na vašu vezu negativno, ispravite ga, ali svakako to nemojte raditi po svaku cenu. Promenite temu. Veliki ego nije nikome doneo dobro.

Ne pričajte o ličnim različitostima

Držite svoje različitosti za sebe. Nemojte ih diskutovati javno i pred drugima. Ovo pokazuje ranjivost vaše veze. Čak i ako se oko nečega ne slažete, uvek možete o tome govoriti kasnije, van očiju javnosti.

Potražite pomoć ako vam je potrebna

Potražite profesionalnu pomoć pre nego što je prekasno da sačuvate brak. Ako zaista želite da ga sačuvate, prepoznaćete pukotine pa ćete se obratiti nekom stručnom za rešavanje vašeg problema.

I dok se susrećete sa svakojakim stvarima u životu, odvojte malo vremena da održite svoju romansu živom! Želimo vam sreću i blagoslov u daljem bračnom životu!

Tekst: Maja Luković

Editors choice