Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Strije

Najbolja zaštita od pojava strija jeste adekvatna hidratacija kože. U ovom slučaju vam mogu pomoći mnogi losioni za hidrataciju i ulja na bazi jojobe, ulja za regeneraciju kože i ulje sa kakako puterom za koji se smatra da ima najveću moć hiddratacije. Ove preparate morate pravilno koristiti kako bi imali pravi efekat. To zanči da ih minimum dva puta dnevno nanosite na stomak, grudi i kukove, odnosno na mesta na kojima vam se pojavljuju strije.

nega kože utrudnoći Nega kože: Kako zaštiti kožu tokom trudnoće

Šta bi trebalo da izbegavate

Tokom trudnoće trebalo bi da pazite koje praparate koristite jer neki od njih mogu imati štetno dejstvo na vaš plod. Za izbegavanje su preparati na bazi tazarotena i  tretinoina za koje još uvek ne postoje podaci o njihovom delovanju na plod tokom trudnoće.

U trudnići se mogu koristiti preparati na bazi rentiola odnosno, vitamina A koji nemaju štetno dejstvo na plod. Nažalost, ne postoje podaci koji pokazuju kako tačno on utiče na vašu bebu, ali doktori prepisuju ove preparate tokom trudnoće.

Takođe neki preparati na bazi salicilne kiseline ne bi trebalo da  se koristiti tokom trudnoće. Ovaj sastojak nalazi se u preparatima koju sperčavaju pojavu akni i monogim drugim koji služe za negu kože pa ih u trudnoći treba izbegavati jer mogu da imaju negativne posledice po plod.  Bilo bi dobro i da ne koristite preparate koji sadrže alokohol, mineralna ulja i  sulfate.

Tokom trudnoće koristite preparate za koje znate da nemaju štetno dejstvo na vaš organizam i bebu.

Mirjana Radojević

Editors choice