1/2

Naučna istraživanja došla su do zaključka: “Ako je žena srećna u braku, dodatno će se truditi da kreira pozitivna iskustva za svog muža. Možda ga bolje i više sluša, nudi više emotivne podrške, ili više pomoći oko dnevnih aktivnosti.” Nije nam bila potrebna nauka, da bismo zaključili da srećna žena više daje i da joj je više stalo do sreće njenog partnera i njene porodice.

Srećnoj ženi ništa nije teško

Ne samo što joj nije teško da bilo šta učini za svog muža i svoju decu, čak i kad je umorna i neraspoložena, nego joj suštinski ništa nije teško – život nije teret, koji mora da vuče, nego izazov, na koji želi da odgovori. Zadovoljstvo u braku obuhvata čitavo biće žene i reflektuje se na njen odnos prema svemu i svima van porodice i prema životu uopšte. Srećna žena ima zdrave stavove, ambiciozna je i puna energije – i ništa je ne mrzi.

Ona ima bolje mišljenje o sebi

Zadovoljstvo bračnim životom, ljubav prema partneru i svest o tome da je voljena, prihvaćena i poštovana, isceljuju ostatke nesigurnosti i nedostatak samopouzdanja iz mladosti. Srećna žena vrednuje sebe, ona je zadovoljna svojim izborima, svojim životom, svojom porodicom, svojim partnerom i svesna je koliko je to dragoceno. Ona je zaslužila svoju sreću i odgovorno će nastaviti da je zaslužuje – neće postati razmažena, neće spavati na lovorikama.

srecna zena Nauka je POTVRDILA – srećna žena, jednako srećna porodica

Editors choice