Kakvo venčanje bi trebalo da imaš sudeći po tvom horoskopskom znaku?

Kako se menjao izgled vereničkog prstenja kroz vreme (VIDEO)

Jesenje venčanje u bojama prirode

Bridal Fashion Week: Aksesoari koje ćeš želeti da nosiš i to ne samo na venčanju

Kako da ukrasiš kosu na drugačiji način

Praktični saveti za svaku nevestu: Šta treba da uradiš pre nego što obučeš venčanicu?

Diskretne i romantične: Najlepše tetovaže za parove u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled!

Vereništvo na društvenim mrežama: Šta ne treba da objavljuješ?

Budi drugačija, obuci za svadbu – odelo

Stvari koje želiš da zna tvoja (buduća) ćerka

1/2

Svaka trudnica čuje bezbroj saveta, čim objavi trudnoću, ili čim ona počne da se primećuje. Nije teško razlikovati praktične savete i one koji imaju smisla od narodnih verovanja i sujeverja – zato, ako čuješ da ovo ili ono moraš ili ne smeš da radiš tokom trudnoće, zanemari sve što ti deluje kao “bapska priča”.

Trudnica ne treba da se ljulja na ljuljašci, jer će to izazvati nesanicu kod bebe. Beba se inače u tvom stomaku stalno ljuljuška i kad se rodi, ljuljanje, nošenje i kretanje je podsećaju na uslove koje je imala u stomaku i to je umiruje.

Nije preporučljivo ogledanje u ogledalu u večernjim satima, jer to može da izazove razrokost kod deteta. Ovo je toliko smešno, da ne bi trebalo nikako da te uznemiri.

Ako trudnica ukrade nešto veruje se da će dete imati beleg na telu, tamo gde se prvi put posle krađe dotakne i to baš u obliku ukradenog predmeta. Za svaki slučaj, ako si trudna, nemoj ništa da kradeš, jer mogu da te uhvate, a trudnoća se neće smatrati olakšicom.

Veruje se da trudnica ne bi trebalo da jede suviše ljutu i začinjenu hranu, da joj dete ne bi bilo naprasite naravi. A verovatno ti u trudnoći neće ni prijati takva hrana, mada ćeš imati čudne prohteve, kad su ukusi u pitanju.

trudnica Narodna verovanja i sujeverja u vezi sa trudnoćom

Editors choice