Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

Zašto je venčanica bela?

Kokteli koji će oduševiti tvoje goste (RECEPTI)

Ove fotografije učiniće da poveruješ u ljubav

Budi drugačija i nosi “crop top” venčanicu

Kako da uvrstiš picu u jelovnik za svoje venčanje

1/2

Svaka trudnica čuje bezbroj saveta, čim objavi trudnoću, ili čim ona počne da se primećuje. Nije teško razlikovati praktične savete i one koji imaju smisla od narodnih verovanja i sujeverja – zato, ako čuješ da ovo ili ono moraš ili ne smeš da radiš tokom trudnoće, zanemari sve što ti deluje kao “bapska priča”.

Trudnica ne treba da se ljulja na ljuljašci, jer će to izazvati nesanicu kod bebe. Beba se inače u tvom stomaku stalno ljuljuška i kad se rodi, ljuljanje, nošenje i kretanje je podsećaju na uslove koje je imala u stomaku i to je umiruje.

Nije preporučljivo ogledanje u ogledalu u večernjim satima, jer to može da izazove razrokost kod deteta. Ovo je toliko smešno, da ne bi trebalo nikako da te uznemiri.

Ako trudnica ukrade nešto veruje se da će dete imati beleg na telu, tamo gde se prvi put posle krađe dotakne i to baš u obliku ukradenog predmeta. Za svaki slučaj, ako si trudna, nemoj ništa da kradeš, jer mogu da te uhvate, a trudnoća se neće smatrati olakšicom.

Veruje se da trudnica ne bi trebalo da jede suviše ljutu i začinjenu hranu, da joj dete ne bi bilo naprasite naravi. A verovatno ti u trudnoći neće ni prijati takva hrana, mada ćeš imati čudne prohteve, kad su ukusi u pitanju.

trudnica Narodna verovanja i sujeverja u vezi sa trudnoćom

Editors choice