Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Svaka trudnica čuje bezbroj saveta, čim objavi trudnoću, ili čim ona počne da se primećuje. Nije teško razlikovati praktične savete i one koji imaju smisla od narodnih verovanja i sujeverja – zato, ako čuješ da ovo ili ono moraš ili ne smeš da radiš tokom trudnoće, zanemari sve što ti deluje kao “bapska priča”.

Trudnica ne treba da se ljulja na ljuljašci, jer će to izazvati nesanicu kod bebe. Beba se inače u tvom stomaku stalno ljuljuška i kad se rodi, ljuljanje, nošenje i kretanje je podsećaju na uslove koje je imala u stomaku i to je umiruje.

Nije preporučljivo ogledanje u ogledalu u večernjim satima, jer to može da izazove razrokost kod deteta. Ovo je toliko smešno, da ne bi trebalo nikako da te uznemiri.

Ako trudnica ukrade nešto veruje se da će dete imati beleg na telu, tamo gde se prvi put posle krađe dotakne i to baš u obliku ukradenog predmeta. Za svaki slučaj, ako si trudna, nemoj ništa da kradeš, jer mogu da te uhvate, a trudnoća se neće smatrati olakšicom.

Veruje se da trudnica ne bi trebalo da jede suviše ljutu i začinjenu hranu, da joj dete ne bi bilo naprasite naravi. A verovatno ti u trudnoći neće ni prijati takva hrana, mada ćeš imati čudne prohteve, kad su ukusi u pitanju.

trudnica Narodna verovanja i sujeverja u vezi sa trudnoćom

Editors choice