Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

1/2

Svaka trudnica čuje bezbroj saveta, čim objavi trudnoću, ili čim ona počne da se primećuje. Nije teško razlikovati praktične savete i one koji imaju smisla od narodnih verovanja i sujeverja – zato, ako čuješ da ovo ili ono moraš ili ne smeš da radiš tokom trudnoće, zanemari sve što ti deluje kao “bapska priča”.

Trudnica ne treba da se ljulja na ljuljašci, jer će to izazvati nesanicu kod bebe. Beba se inače u tvom stomaku stalno ljuljuška i kad se rodi, ljuljanje, nošenje i kretanje je podsećaju na uslove koje je imala u stomaku i to je umiruje.

Nije preporučljivo ogledanje u ogledalu u večernjim satima, jer to može da izazove razrokost kod deteta. Ovo je toliko smešno, da ne bi trebalo nikako da te uznemiri.

Ako trudnica ukrade nešto veruje se da će dete imati beleg na telu, tamo gde se prvi put posle krađe dotakne i to baš u obliku ukradenog predmeta. Za svaki slučaj, ako si trudna, nemoj ništa da kradeš, jer mogu da te uhvate, a trudnoća se neće smatrati olakšicom.

Veruje se da trudnica ne bi trebalo da jede suviše ljutu i začinjenu hranu, da joj dete ne bi bilo naprasite naravi. A verovatno ti u trudnoći neće ni prijati takva hrana, mada ćeš imati čudne prohteve, kad su ukusi u pitanju.

trudnica Narodna verovanja i sujeverja u vezi sa trudnoćom

Editors choice