Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Živimo u digitalnoj eri pa su nam, sasvim je logično, i deca takva. Umesto u parku sa klikerima, loptama, vijačama i lastišom današnji klinci igraju se mobilnim telefonima, kucaju po tastaturi laptopa i gledaju u tablete, a ovim savremenim tehnologijama barataju bolje od svojih roditelja. Njihovi prstići ne znaju šta je pesak, kamen i prašina, a velika većina njih nikada nije napravila figuricu od plastelina. Znaju li vaša deca šta je to plastelin?

plastelin 2 Napravite domaći plastelin za mališane

Ako smo sada i vas podsetili na jednu od omiljenih igara iz vašeg detinjstva nastavite sa čitanjem jer ćemo vam dati i lak i jednostavan recept za pravljenje plastelina u kućnoj radinosti.

  • 2,5 šolje brašna
  • 1 šolja soli
  • 1 supena kašika ulja
  • 3 kesice limuntusa
  • Pomešati i sve preliti sa 2,5 šolje ključale vode, na početku mešati varjačom a kada se prohladi mesiti rukama. Smesu na kraju raspodeliti na jednake delove i ofarbati ih prehrambenim (jestivim) bojama, odložiti je u kesu i čuvati u frižideru.
plastelin 5 Napravite domaći plastelin za mališane

Ovaj plastelin je kiseo i slan, ali iako ga vaše dete tokom igre stavi u usta ili proguta ne brinite- nije otrovan. Probudite kreativnost kod svoje dece, i pomozite im da što ranije razviju motoriku svojih prstića. Olovku će morati da drže a stručnjaci i pedagozi upozoravaju da je za uspešno savladavanje i učenje pisanja razvijena motorika u prstima jedan od presudnih faktora. Igranje plastelinom im svakako može pomoći u tome.

Milivoje Čolić

Editors choice