Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

1/3

Generacije i generacije su odrastale uz Diznijeve ali i ostale dugometražne crtaće, a nema sumnje da su vremenom neki od njih postali svetski blokbasteri. Oni malo stariji sa setom se prisete vremena kada su na kasetama gledali, gotovo bez daha, crtaće koji će se naći na našoj listi i dan-danas. Kada su odrasli ljudi rado se u slobodno vreme opuste i prisete detinjstva upravo gledajući crtane filmove.

Današnja deca sve manje uživaju u crtaćima koji su obeležili odrastanje njihovih mama i tata, ali nema sumnje da se mnogi roditelji trude da i njihova deca zavole Pepeljugu, Malu Sireni ili Mazu i Lunju. Bez obzira koji ste vi crtani film besomučno gledali kao mali i koji ste doslovno obožavali, neki animirani filmovi proglašeni su za najbolje svih vremena.

“Maza i Lunja”

Postoji legenda vezana za ovaj crtać, a glasi da, kada je prvi put sam Volt Dizni gledao ovaj animirani film, nikako nije odobravao scenu kada koker španijel Maza i nestašni pas Lunja na svojoj romantičnoj večeri zagrizu istu špagetu i jedu je sve dok se njihova lica ne spoje u poljubac. Da i tvorac najboljih crtaća svim vremena ume da pogreši dokaz je taj da je ova scena zamalo izbačena iz filma iako je, pola veka kasnije, ona omiljena scena mnogim ljudima.

Editors choice