Kada počinjete sve iznova posle razvoda, dobijate bezbroj dezinformacija šta vas čeka i šta zaslužujete. Prvenstveno pomislićete da sigurno ostajete sami do kraja života. No, da li vam je  možda palo na pamet da slušate pogrešne ljude?

U stvari, nalaženje nove ljubavi posle razvoda nije ni komplikovano, ni onoliko teško koliko se čini. Zaboravite glupe savete – poput ovih pet “mudrosti”:

“Sada si polovna roba”

Posle loše veze ljude nešto nagoni da se osećaju manje vrednim ljubavi. Loše konotacije razvoda polako blede, ali i dalje je teško otresti se osećaja da ne zaslužujete sreću. To je glupost, vi ste borac i zaslužujete ljubav. Tačka.

“Slab je izbor tamo napolju”

Ovo čujemo stalno, pogotovo od prijatelja koji nisu u vezama. I donekle su u pravu. Disfunkcionalni muškarci-bebe su svuda. Ali ima i muškaraca koji su ljubazni i zreli; i oni su imali uspone i padove u ljubavi, poput nas, i zato su trenutno sami.

o DATING AFTER DIVORCE facebook Mudri saveti: Pet iritantnih laži o zabavljanju nakon razvoda

“Vreme ti ističe”

Ako imate osećaj da vam posle razvoda ostaje još samo koja godina privlačnosti pre nego ostarite, varate se. Ne učestvujete u trci. I muškarcima vreme prolazi isto kao nama. Morate pustiti stvari da teku svojim tokom da ne biste napravili ishitrenu grešku: vezu radi utehe.

Comments