Ako partner krije svoj mobilni telefon, ili to vi radite, ne postoji drugo objašnjenje nego da ima šta da se krije. To ne mora da znači da je u pitanju neka druga osoba, flert ili prevara, ali kad je neko toliko “alergičan” na mogućnost narušavanja privatnosti, onda to ukazuje na bazični nedostatak poverenja. Parovi koji imaju to poverenje (i nemaju šta da kriju) neće ni pomisliti da će im partner “čačkati” po telefonu, ako ga slučajno negde ostave na dohvat ruke. Privatnost se poštuje po dogovoru i uz poverenje – naravno da partner ne treba da čita naše intimne prepiske sa prijateljicama, ali on treba da zna da mi sa njima imamo blisku i otvorenu razmenu, koja mu se verovatno ne bi dopala, ali za koju nam nije potrebno njegovo odobrenje, niti je ikakva kritika na mestu. Nema muškarca koji se ne ljuti i ne nervira zbog toga što najbolja prijateljica zna o njemu stvari koje joj on nikada ne bi poverio, ali on nema ništa sa tim, to nije njegova prijateljica, to je osoba od poverenja njegove supruge, koja je uvek na njenoj strani (a svima nama treba prijatelj koji je uvek na našoj strani).

Fotografije u folderu na telefonu postale su zamena za fotografije članova porodice u novčaniku. Ako imate zajedničke fotografije, ili fotografije partnera (a ne samo dece i kućnih ljubimaca), to je pouzdan znak da ste zaista prisutni u svom braku. Iz raznih razloga ljudi ponekad izbegavaju da čuvaju u telefonu privatne fotografije, ali ako partner ima fotografije svojih prijatelja i kolega, sa nekih skupova i žurki i ima gomilu fotografija svog ljubljenog psa, a nema ni jedne vaše i ni jedne zajedničke fotke, to nešto znači. Verovatno da nemate glavnu ulogu u njegovom životu. Možda zato što baš želite da je imate i što ste nametljivi u tome, a toga niste svesni i što se on tome opire, a toga nije svestan. A možda stvari stvarno tako stoje – svi drugi su mu važniji od vas.

Vidite, par sitnica vezanih za upotrebu mobilnog telefona, a toliko puno informacija o tome kakav je vaš bračni odnos. Vredno je zamisliti se nad ovim pitanjem.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments