Jedna od najzahtevnijih uloga je biti roditelj, ali u isto vreme i veliko zadovoljstvo ukoliko se odvija s ljubavlju. Najlepši dodir ljubavi i način da se roditelji povežu sa svojom bebom upravo je direktan kontakt i blago maženje nežne bebine kože.

Nežna masaža je svakako nešto čemu će se vaša beba posebno radovati, a osim uživanja donosi i mnoge druge koristi – stimuliše varenje, cirkulaciju i imuni sistem. Najbolje je praktikovati posle kupanja jer je tada beba opuštena, pa će nakon toga lako utonuti u bezbrižan san. A uz to, svaki čak i najmanji dodir tokom čišćenja, kupanja ili masiranja bebe, stvara čvrstu sponu između roditelja i njhovih mališana.

Masaža bebe – korak po korak

Glava i lice – Započnite masažu nežnim maženjem bebine glave. Postavite vaše prste ispod glave i mazite zadnji deo. Zatim stavite šake na sredinu čela i pomerajte prste na dole prema slepoočnicama. Prstima pravite široke kružne pokrete oko očiju. Nežno maženje nastavite niz nos i preko obraza do ušiju, lagano ih trljajući, a zatim pravite kružne pokrete oko usta i potom se spuštajte preko brade do vrata.

Ramena – Nežno maženje nastavite duž ramena i polako ih trljajući. Za kraj masaže obuhvatite oba ramena i nadlaktice i nekoliko puta ih blago povucite na dole.

Podlaktice i šake – Držite bebinu podlakticu jednom rukom i masirajte svaki prst posebno. Trljajući, nežno masirajte dlan.

Grudi – Počnite od grudne kosti prateći liniju rebara. Trljajte grudne mišiće. Masirajte prostor ispod rebara od sredine prema spolja, praveći veće kružne pokrete.

Stomak – Sada vašoj bebi pružite zadovoljstvo masaže stomaka. Kružno, u smeru kazaljke na satu masirajte stomak. Ovo doprinosi bebama koje imaju problema sa stomačnim grčevima, da osete olakšanje.

masaza bebe najnezniji dodir ljubavi nega Masaža bebe: Najnežniji dodir ljubavi

Noge – Započnite nežno maženje od stomaka, preko kukova, niz nogice do vrhova prstiju. Zatim trljajte mišiće nogu. Noge savijene u kolenima privucite stomaku i pravite pokrete kao pri vožnji bicikla.

Stopala – Uzmite stopalo u šaku i masirajte mišiće tabana koristeći male, kružne pokrete. Nakon toga svaki nožni prstić pojedinačno.

Kompletna masaža – Sada nežno mazite bebu od glave do nožnih prstića jednim širokim pokretom, koji je praćen maženjem ramena do vrhova prstiju šaka. Ovim završavamo masažu prednje strane tela.

Leđa, guza i listovi – Krenite preko ramena i ruku do vrhova prstiju, a zatim duž leđa i guze do stopala. Nežno mazite lopatice od vrha na dole i prema spolja. Kružnim pokretima masirajte mišiće, prateći liniju od rebara prema guzi. Masirajte mišiće desno i levo od kičme spuštajući se prema dole. Zatim nežno izmasirajte noge od kukova prema stopalima.

Savršeno opuštanje – Za kraj masaže jednim sveobuhvatnim pokretom nežno pređite preko ramena i ruku do vrhova prstiju i preko vrata, leđa, guze i nogu do vrhova nožnih prstiju.

Dodatni saveti

Neka sobna temperatura bude oko 27 stepeni C.

Masaža bebe zahteva delikatan dodir, kao da jedva dotičete kožu vrhovima prstiju.

Operite ruke i skinite nakit. Vaši nokti treba da budu uredno podsečeni.

Pre masaže uzmite malu količinu ulja, na primer NIVEA Baby ulje, i zagrejte ga svojim dlanovima.

Uvek pratite bebinu reakciju. Prestanite sa masažom ukoliko osetite da se vašoj bebi to ne dopada.

Ponovite svaki pokret tri puta, masirajte polako, pravilno, nežno i ritmično.

NIVEA Baby Soft krema

Kremasto-nežna hidratantna krema za svakodnevnu upotrebu za osetljivu kožu. Brižljivo izabrana kombinacija blagih i hidratantnih aktivnih sastojaka podržava prirodnu funkciju kože i intezivno je hidrira. Krema sa pantenolom i prirodnim mineralima jača sopstvenu zaštitnu funkciju kože i koža je veoma dobro podnosi. Lako se nanosi i predstavlja idealan proizvod za baršunasto meku kožu vašeg deteta. Razvijen je u saradnji sa pedijatrima i dermatolozima, a podnošljivost na koži klinički i dermatološki je dokazana.

masaza bebe najnezniji dodir ljubavi nivea baby soft Masaža bebe: Najnežniji dodir ljubavi

NIVEA Baby Ulje

NIVEA Baby ulje za negu prilagođeno je čišćenju i hidrataciji osetljive bebine kože, čak i na područjima koja su iritirana. Formulacija sa prirodnim bademom i uljem pšeničnih klica je idealna za negu, zaštitu i masažu osetljive bebine kože. Savršena je i u prevenciji od strija na maminoj koži. Razvijena je u saradnji sa pedijatrima i dermatolozima, a podnošljivost na koži klinički i dermatološki je dokazana.

masaza bebe najnezniji dodir ljubavi nivea baby ulje Masaža bebe: Najnežniji dodir ljubavi

Podnošljivost na koži je klinički i dermatološki ispitana.

Svi sastojci su veoma prijatni za kožu.

Proizvodi su razvijeni u saradnji sa dermatolozima i pedijatrima.

Comments