Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

U prethodnom delu članka, pozabavili smo se nekim od najbitnijih stvari koje bi trebalo da uzmete u obzir pre nego što sa nekim započnete život. Ovde navodimo još neke, a ako mislite da smo nešto izostavili, slobodno nam dajte sugestiju!

Da li možete da zanemarite partnerove mane?   

Koliko god da je svako od vas divna osoba, niko nije savršen. Svako ima svoje mane i vrline. Vrline su divne i sjajne. Ali da li možete da podnesete nečije mane? Da li možete da trpite njegovo hrkanje? Ili ustajanje u tri sata ujutro i noćne posete frižideru? Ili ako ne pusti vodu u toaletu? Ili, možda, vaš partner voli da lenčari nakon posla, dok vi nagradite sebe odmorom tek nakon što ste obavili sve kućne poslove. Ovo je samo mali deo onoga što vas čeka kada je reč o nečijim manama. Možda vi smatrate da vam ove sitnice neće smetati, ali one su zapravo glavni razlog zbog kojih se raskidaju veze i poništavaju brakovi!

Šta ćete ako ne volite iste stvari?  

Posle nekog vremena, male sitnice poput hobija, interesa ili pak nezainteresovanosti za neke stvari, mogu da zajedničke trenutke učine nepodnošljivim. On voli da gleda utakmice, dok vi uživate u TV serijama? Ili možda vi volite kinesku hranu, a on indijsku kuhinju? Dok ste bili u vezi, ove razlike su se činile slatkim i dražesnim, ali u braku, to više nisu male razlike koje primetite s vremena na vreme. Moraćete da ovo trpite svaki dan. I oboma preostaje da načinite kompromise i da prilagodite svoj ukus partnerovom. Da bi brak bio uspešan, vaši interesi treba da se podudaraju i da činite ustupke tuđim zahtevima.

slika17 Koje su prave godine za brak? (2. deo)

Koračate li u istom pravcu?

Pa koje je onda pravo vreme za brak?

Pošto sada znate šta je sve potrebno kako biste ostvarili uspešan brak, dajte iskren odgovor na ovo pitanje. Da li je za vas sada pravo vreme da uđete u brak? Zanemarite prosečnu starosnu granicu, da li ste vi i vaš partner spremni za zajednički život u kome ste deo jedne celine? Ovih pet pitanja se čine laganim, ali ako na njih ne odgovorite ozbiljno i uz prethodno razmišljanje, možda ćete poželeti da pročitate ovaj članak koji mesec kasnije, tada ćete se čudite kako sitnice postanu velike prepreke koje ruše vaš brak.

Upravo zbog toga, budite pažljivi. Dajte sebi vremena za razmišljanje, i to ozbiljno razmišljanje. Najlakša je spontanost u ljubavi. Ali da li će posledice biti dobre ili će biti neprijatno iznenađenje? Prethodna pitanja će vam dati odgovor.

Pa koje su prave godine za brak? Sada samo vi znate odgovor, i zaista, prosečna starosna granica ne igra nikakvu ulogu ovde, ovih pet pitanja odlučuju da li će brak biti uspešan ili totalni promašaj.

Tekst: Maja Luković

Editors choice