Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Roditelji često nemaju mnogo vremena da se svom detetu dovoljno posvete, ali ono što je veoma bitno jeste da je njihov osnovni zadatak – “usaditi” radne navike u njih, od sređivanja sobe, sklanjanja igračaka pa do učenja. Kako bi im pomogli da brže i lakše uče i rade domaće zadatke, evo nekoliko brzih saveta za sve roditelje.

Prostor za rad

Deci je potrebno mnogo prostora da bi komotno pisali zadatke. Zato im obezbedite komotniji radni sto, koji će se naći blizu prozora tako da tokom celog dana ima prirodne svetlosti za rad. Takođe, veoma je važan i pribor za rad. Neka on bude jednostavan ali kvalitetan. I ako je ikako moguće – objasnite detetu da je to prostor samo za učenje, a ne za igranje!

Prostor za rad Kako pomoći svom detetu oko domaćeg zadatka?

Prirodno svetlo je neophodno

Vreme za učenje

Naviknite dete da uči u isto vreme. Neka to bude posle povratka iz škole, posle ručka ili užine. Bitno je da ono stekne naviku, a ne da po povratku kući zapostavlja i zaboravlja školu do narednog dana.

Bez ometanja…

Sve što će detetu da odvlači pažnju treba ukloniti, ugasiti, utišati… Televizija je loša stvar kada dete uči i ne treba da bude uključena, isto se odnosi i na radio, kompjuter. Ukoliko dete ima svoj mobilni telefon, oduzmite mu ga na kratko vreme, ali mu objasnite da to ne činite kako bi ga podstakli da uči, već da mu ne bi skretalo pažnju.

Bez ometanja Kako pomoći svom detetu oko domaćeg zadatka?

Svejedno kog je uzrasta dete, kompjuter, mobilni telefon, tablet ili televizor samo mu odmažu u toku učenja

Budite informisani

Budite uvek u toku, raspitajte se kod deteta šta uči, o čemu, kako i da li mu je nešto posebno teško. Dobra stvar je kalendar sa predstojećim testovima vašeg deteta, na taj način ćete biti informisani i ništa vam neće promaći.

Ne radite njihove zadatke!

Nikada nemojte da radite zadatke umesto njih. Budite im savetnik, pomagač, drugi učitelj, tutor a pre svega roditelj. Oni moraju znati da je posao samo njihov i da ukoliko neko drugi uradi njihov domaći možda baš to neće znati na času. Budite roditelj, a ne prijatelj vašem detetu!

Budite informisani Kako pomoći svom detetu oko domaćeg zadatka?

Umesto da vi radite njihove zadatke, pomozite im i usmerite ih

Tekst: Mirjana Bačkonja

Editors choice